HAZA SPORT Erdei Zsolt elvesztette veretlenségét

Erdei Zsolt elvesztette veretlenségét

1152
hirdetés

Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok megosztott pontozással, vitatható vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól a „Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes” elnevezésű minitorna szombati elődöntőjében.

A magyar öklözőnek – aki legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania – profiként ez volt az első veresége, korábbi 33 mérkőzését megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val.
Az már az első menetben kiderült, hogy a 38 éves Erdei – aki legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania – sokkal képzettebb és gyorsabb a nála nyolc évvel fiatalabb ellenfelénél. Ezeket az erényeit jól érvényesítette Madár és kezében tartotta a találkozót.
Az összecsapás felénél egyértelműen látszott Erdei fölénye, igaz, nem sok látványos ütést láthatott a közönség, soraiban Albert monacói herceggel. A 2005-ben Szegeden kick-box világbajnoki címet nyert Gracsov a legtöbb esetben csak a levegőt találta el.
Úgy tűnt, Gracsov a hetedik menet körül már érezte, hogy ezt a mérkőzést pontozással nem nyerheti meg, így megpróbált többet támadni, de ezeket a próbálkozásokat Erdei rutinosan elhárította. A közönség hangjaiból ítélve, valamint a látottak alapján nem lehetett kérdés Erdei győzelme, ennek ellenére a bírók – nagy megdöbbenésre – megosztott pontozással Gracsovot hozták ki győztesnek.
Erdei a végeredmény kihirdetése előtt Albert monacói hercegnek ajándékozta kesztyűjét, az esemény díszvendége is nemtetszésének adott hangot hallva az eredményt.
A négyes torna másik mérkőzésén a dominikai Edwin Rodríguez találkozik a hozzá hasonlóan veretlen argentin Ezequiel Osvaldo Madernával. A két meccs győztese július 13-án küzd meg egymással, az egymillió dolláros díjon pedig 60-40 százalékos arányban osztoznak.
A gálán Erdeit megelőzően is szorítóba lépett egy magyar öklöző a veretlen Lődi Tamás személyében, aki egy tízmenetesre kiírt cirkálósúlyú mérkőzésen a harmadik menetben kiütéses vereséget szenvedett kongói Ilunga Makabutól.

MTI

hirdetés
Previous articleA gadóci „laboratóriumból” a nyugati piacra szállítottak
Next articleKomárom aranya – a víz