HAZA DUNATÁJ A gadóci „laboratóriumból” a nyugati piacra szállítottak

A gadóci „laboratóriumból” a nyugati piacra szállítottak

859
hirdetés

Betonkeverőben készültek a pirulák!

Szép dolog az, ha a fiú apja nyomdokain halad. Megtanulja szakmáját, s esetleg a családi műhelyben folytatja a mesterséget. Minden bizonnyal ilyen családi vállalkozásnak indult az is, amelynek érdekében egy magyarországi páros (apa és fia) Gadócon kibérelt egy házat. A tulajdonos elégedett volt, a lakbért rendszeresen fizették, zaj sem szűrődött ki a házból, amely esetleg zavarta volna a szomszédok nyugalmát. Március 19-én azonban hirtelenjében benépesült az utca.

A házat páncélozott terepjárók fogták körül, a készenléti rendőrség feketeruhás kommandósai pedig szinte pillanatok alatt betörték a lakás ajtaját, s a felriadó szomszédok már csak azt látták, hogy hátrafeszített kézzel kivezetik a kocsikhoz a mindig előre köszönő, illedelmes bérlőket.

Mint ahogy arról a szűkszavú rendőrségi jelentés is beszámolt, a magyar kábítószerellenes különítmény nyomozása megállapította, hogy két magyarországi férfi Szlovákiában állította elő azokat a drogokat, amelyeket azután Hollandiában, illetve Spanyolországban értékesítettek. A mennyiségre jellemző, hogy a drogok alapanyagát pontos mérések alapján betonkeverővel(!) keverték össze, majd a rendelkezésükre álló kézi „tablettázóval“ préselték. A Magyarországon bejegyzett vállalkozás Hollandiából, Spanyolországból és Portugáliából rendelte meg a vegyszereket, amelyeket azután gyorspostával juttattak el Gadócra.

A rendőrségi rajtaütés során a már legyártott, több ezer ismeretlen összetételű tabletta mellett nagy tételben találtak olyan anyagokat, amelyekkel hetekig folytathatták volna a drogelőállítást.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleHétezer páciensét fertőzhette meg HIV- és májgyulladás-vírussal egy oklahomai fogorvos
Next articleErdei Zsolt elvesztette veretlenségét