HAZA HÍR-MIX Komárom hazai győzelemmel egyenlített

Komárom hazai győzelemmel egyenlített

473
hirdetés

BC KOMÁRNO – PATRIOTI LEVICE 99:91 (24:23, 25:14, 25:22, 25:32)

Nézők: 550

Pontodobók – Komárom: Harvey 46, Gilbreath 17, Volárik 15, Walker 12, Nuhu 4, Páleník és Tate mindketten 2, Danielič 1, Foltín 0

Pontodobók – Léva: Wheeler 22 (10 lepattanó), Howard 15, Adaway 13 (14 lepattanó), Abrhám és Kneževič mindketten 12, Bojanovský 9, Vrbica 6, Kováč 2

A hangulat, amelyhez mindkét csapat szurkolói hozzászoktak az egymás elleni találkozókon, a játékosok készen állnak, hogy mindent beleadjanak a pályán, de csak egy győztes lehet. Így is lehetne drámaian népszerűsíteni a Komárom és Léva közötti mérkőzést, ha reklámról lenne szó. A mérkőzés kezdete azonban visszafogottabb volt, az első pontok csak 2 perc játék után születtek meg. Az Ördögök kis előnyt építettek ki, de a Patrióták fel tudtak zárkózni, így az első játékrész után majdnem döntetlen volt az állás, 24:23. A második negyedben Komárom felpörgette a tempót, pontszerzésben különösen Harvey tűnt ki. A félidei szünetre 12 pontos előnnyel, 49:37 arányban mentek a hazaiak. Rögtön a második félidő elején a Komárom két pontos hármassal és egy kosárral hurrikánt csinált a pályán, és időkérésre kényszerítette Michal Madzin, a lévai csapat edzőjét. Ekkor már 20 pont volt a hazaiak előnye. A Patrióták azonban visszavágtak és nem hagyták magukat megtörni, amit az utolsó negyedben megerősítettek, amikor fokozatosan, mindössze 4 pontra csökkentették a hátrányt. Komárom azonban nem engedett semmilyen szenzációnak, megérdemelten győzött 99:91-re, így 1:1-re egyenlített az elődöntő sorozatban.

Az elődöntő harmadik mérkőzését szombaton (2024.05.04.) rendezik Léván.

KOMÁROM

Zach Harvey

Örülök, hogy sikerült nyernünk, különösen azért, mert egy nagyon jó csapat ellen játszottunk. Nagyon boldog vagyok.

Ivan Djordjevič – tréner

A legfontosabb, hogy tudtunk válaszolni a szombati meccsre. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, 35 percen keresztül mi irányítottuk a játékot. De semmi sem változik, ez még mindig csak 1-1, és továbbra is úgy küzdünk, ahogy az elődöntőben kell. Köszönöm a szurkolóinknak a remek hangulatot és a támogatást az egész mérkőzés alatt.

LÉVA

Dávid Abrhám

Tudtuk, hogy semmi könnyű nem vár ránk, mindig nehéz ilyen légkörben játszani Komáromban, fantasztikusak itt a szurkolók. Úgy gondolom, hogy nem kezdtünk jól, a hazaiak belehúztak, és nem tudtuk megállítani Harveyt, aki 46 pontot szerzett ellenünk. Ki kell mindent elemeznünk, van pár napunk, és úgy gondolom, hogy a hazai meccsen megmutatjuk, hogy mire vagyunk igazán képesek.

Michal Madzin – tréner

Play-off mérkőzés, ahol paradox módon sok pont esett. A hazaiak játékosa (Harvey, a 46 pont szerzője – a szerk.) szinte teljesen belehúzott, később már elég nehéz volt megállítani. Úgy gondolom, hogy a következő meccsen jobban fogunk teljesíteni, a Komárom megérdemelten nyert ma, még akkor is, ha majdnem megfordítottuk a mérkőzést. Kemény meccs, kemény sorozat, fel kell készülnünk a következő összecsapásra.

Mgr. Mikuláš Keszan

fotó: Konczer András

hirdetés
Previous articleFico kizárta szlovák katonák Ukrajnába küldését
Next articleTábornokok uzsonnája: az összmagyar és a szlovákiai színházi deszkákon elsőként Komáromban