HAZA RÉGIÓ Elkészült a sportpálya Gútán

Elkészült a sportpálya Gútán

312
hirdetés

Városi sportnappal avatták fel a Corvin Mátyás Alapiskola udvarán április 30-án a multifunkciós sportpályát, amelynek célja, hogy a gútaiak szép és modern pályán sportolhassank, de leginkább arra számítanak, hogy a fiatal generáció fogja kihasználni, például kosarazni, focizni.

A  multifunkcionális sportpálya megépítésének teljes költsége 442 789 euró, ebből 283 385 eurót nyert a város a Sporttámogatási Alaptól, önrészként pedig159 404 eurót hagyott jóvá saját forrásból. Az átadón jelen volt Ján Záhončik, a Sporttámogatási Alap igazgatóságának tagja,  aki az 1992-es barcelonai olimpián a 20 kilométeres gyaloglás eredményes versenyzője volt, és Roman Moravčík, a SPORT REAL NITRA képviselője.

A pálya átadóját a gútai teremkerékpáros lányok bemutatója tette ünnepélyessé, akik több európai szintű versenyen is képviselik Gútát.

Halász Béla Gúta polgármestere örömét fejezte ki, hogy elkészült a pálya, amelynek területét tavaly szeptemberben egy sportnapon közösen a gyererekekkel adták át az építkezési vállalkozónak, és most ismét sportnappal avatják fel. A városvezetés egy célt a kitűzöttekből teljesített, de a munkát folytatni kell, hiszen céljuk, hogy megépüljön egy új sportcsarnok is.

Ján Záhončík a Sporttámogatási Alap képviseletében üdvözölte a jelen lévőket, a gyerekeket arra buzdította, hogy sok munkával és edzéssel az olimpia is elérhető, sokszor fájt, de a sikerért és az eredményért küzdeni kell – mondta a volt sportoló.

Az ünnepélyes szalagátvágásraPeczár Károly tanácsadó felkérte Ján Záhončikot, a Sporttámogatási Alap igazgatóságának tagját,  Roman Moravčík mérnök urat, a SPORT REAL NITRA képviseletében, Halász Bélát, Gúta polgármesterét, Kárpáty Ernőt, Gúta  alpolgármesterét és Gőgh Pétert, a sport- és ifjúságnevelési szakbizottság elnökét.

A sportnapot Gőgh Péter sikeresnek értékelte, az iskolák közti versenyt 9 számban szervezték meg: atlétika, kötélhúzás, kidobó, teremfoci, streetball, lövészet, birkózás, kitartó futás, kenuzás. Összesítésben az ötödik helyen a speciális alapiskola, negyedik a II. Rákóczi Ferenc Alapiskola végzett, a dobogó  harmadik helyére a Jan Ámos Komensky Alapiskola képviselője állhatott fel, második a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont lett, az első helyen a Corvin Mátyás Alapiskola diákjai végeztek, így ők kapták meg a vándorserleget is.

Vadkerti Neszméri Csilla, dunataj.sk

hirdetés
Previous articleSzlovákia 20 éve csatlakozott az Európai Unióhoz
Next articleA 105 évvel ezelőtti véres vasárnap áldozataira emlékeztünk Észak- és Dél-Komáromban