HAZA KÜLFÖLD Katonai ceremóniával fogadták a kínai államfőt

Katonai ceremóniával fogadták a kínai államfőt

230
hirdetés

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.

MTI/Koszticsák Szilárd

    Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és házastársaik, továbbá a kormány tagjai az Oroszlános udvarban köszöntötték Hszi Csin-pinget és feleségét, Peng Li-jüant magyarországi látogatásuk második napján.
Hszi Csin-ping és Sulyok Tamás megszemlélték a Magyar Honvédség díszzászlóalját, a Nemzeti Lovas Díszegységet és a gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály huszárjait.
Ezt követően fogadták a díszzászlóalj, a Nemzeti Lovas Díszegység, a gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály díszmenetét és a zenekar díszelvonulását.
Hszi Csin-ping és kísérete a katonai ceremónia után a Sándor-palotába indult, ahol Sulyok Tamás hivatalos látogatásán fogadja a kínai elnököt.
Peng Li-jüan Nagy Zsuzsanna, a köztársasági elnök feleségének kíséretében közös kulturális programon vesz részt a Szent István-teremben.
A kínai államfő péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a diplomáciai kapcsolataink felvételének 75. évfordulója alkalmából.


MTI

hirdetés
Previous articleMegyei pénzosztásra, majd európai parlamenti választásra felkészülni!
Next articleBarangolás Norbival a Duna túlpartjára telepített „vikingek földjén”