HAZA SJG Kiváló eredmények a német nyelvi olimpia járási fordulóján

Kiváló eredmények a német nyelvi olimpia járási fordulóján

235
hirdetés

2024. január 18-a ismét egy jeles nap a Selye János Gimnázium életében. Ezen a napon került sor a német nyelvi olimpia járási fordulójára a Šulek gimnázium falai között. A versenyen a komáromi járás alap- és középiskolás, valamint a nyolcéves gimnáziumok legügyesebb, német nyelvet tanuló diákjai mérettették meg magukat. Gimnáziumunkat négy tanuló képviselte az eseményen:MagyaricsAmina Emma V.N, Simonics Mátyás VI.N, Mészáros Ádám IV.A és Žigo Boglárka III.C osztályos tanulók. A járási fordulón való részvétel feltétele az iskolai fordulón való sikeres szereplés volt.

Büszkék vagyunk diákjainkra, mert a kitartó, alázatos munka ez alkalommal is meghozta gyümölcsét. Mindkét kategóriában a legszebb eredményeket tudhatjuk magunkénak:

II.A kategória: Magyarics Amina Emma 1.helyezés

Simonics Mátyás 3.helyezés

II.B kategória: Mészáros Ádám 1.helyezés

Žigo Boglárka 2.helyezés

Ezúton is szívbőlgratulálunk tehetséges diákjainknak. A német nyelvi olimpia kerületi fordulójára 2024 márciusában Nyitrán kerül majd sor, amelyen az első és második helyezettjeink képviselik a Selye János Gimnáziumot.

A szép eredmények és a minőségi nyelvoktatás kéz a kézben járnak iskolánkon. Fontos, hogy a nyelvtanítás területén is új és elismert módszerekkel gazdagodjunk, amelyeket aztán a tanításban sikeresen alkalmazhatunk. Az említett célt volt hivatott követni a németországi továbbképzés is Hamminkeln-Dingden városában, ahol iskolánk egyik tanára vehetett részt az elmúlt évben. A nyelvtanulás mellett rendszeresen készülünknémet nyelvi versenyekre, valamint a DSD-Zertifikat (DeutschesSprachdiplom) megszerzésére is ösztönözzük és felkészítjük tanulóinkat. A megszerzett oklevéllel és bizonyítvánnyal a kezükben diákjaink előtt újabb lehetőségeknyílnak a jövőben akár egy németországi egyetemi tanulmány, akár egy sikeres szakmai élet felé. Több németországi egyetem kínálja ösztöndíjas nyári akadémiai programját diákjaink számára. Idén a rostocki egyetem kínálatával élhetünk. Nem utolsósorban tanulmányi utakat szervezünk, idén Berlin városába, az ország kultúrájának megismerése és a nyelv aktív használata céljából.

Tanulóink szép eredményei méltó példája annak, mennyire fontos szerepet játszik az idegennyelv, azon belül is a német nyelv ismerete. Vitathatatlan, hogy régiónkbana földrajzi adottságoknak is köszönhetőena német nyelv ismerete nyújtja mindezeketaz előnyöket a jövő generációja számára. Éljünk velük!

Fekete Judit és Cibulka Csilla felkészítő tanárok

A képen (balról): Simonics Mátyás, Mészáros Ádám, Žigo Boglárka és Magyarics Amina Emma

hirdetés
Previous article„Brigádnapló” címmel forgatott filmet Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező
Next articleA komáromi kosarasok fontos megerősítő győzelme az Inter ellen