HAZA SJG Kettőből kettő – a Selye János Gimnázium diákjainak sikere a kecskeméti döntőben

Kettőből kettő – a Selye János Gimnázium diákjainak sikere a kecskeméti döntőben

274
hirdetés

Az iskolai és a nyugat-szlovákiai fordulónelért kitűnő eredmény után április 12-én, pénteken 12 tagú felvidéki csapatunk Horváth Katalin tanárnő vezetésével elindult Kecskemétre, hogy részt vegyen a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén. Megérkezésünk után a szervezők a megnyitó keretén belül köszöntötték a megjelent versenyzőket és kísérőket. A döntőbe720 diák jutott, akik 15 kategóriábanmérték össze tudásukat. A hasznos információkismertetése és egy rövid kulturális műsor után elfoglalhattuk a szállásunkat, hogy minél jobban ki tudjuk magunkat pihenni a másnapi versenyre.

Szombaton reggeli után máris indultunk a verseny helyszínére, ahol másfél óránk volt különböző érdekes, furfangos, de roppant nehéz matematikai feladatok megoldására. A verseny után a szervezők lehetőséget biztosítottak nekünk arra is, hogy a feladatsorokat összeállító tanárok vezetésével megismerkedhessünk a feladatok megoldásaival. Bár a verseny már mögöttünk volt, a nap hátralevő részében sem volt hiány izgalmakból: planetáriumi látogatás, városnézés, társasjáték és előadások mind-mind színesebbé tették a programot. Mivel az egyik délutáni vetélkedő a város nevezetességeiről szólt, így szó szerint az egész Kecskemét a Zrínyi döntő lázában égett. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, így ez a hétvége igazi ünnepe lett a matematikának.

A döntő utolsó napján már csak az eredményhirdetés várt ránk, amelyet a középiskolások számára a Neumann János Egyetem dísztermében tartottak. Rövid köszöntés után végre megtudtuk, milyen helyezések születtek. Örömünk határtalan volt, mivel gimnáziumunk mindkét diákja díjazott lett a saját kategóriájában: Ďurčovič Ádám, VI.N osztályos tanuló a 10., míg Slezák Dóra, IV.A osztályos tanuló a 7. helyet szerezte meg a döntő mezőnyében.

A remek helyezések mellett nem csak tudást, de élményeket és új barátokat is szereztünk a döntő során, amely így mindannyiunk emlékezetében egy emlékezetes és egyúttal izgalmas versenyként fog megmaradni.

Slezák Dóra IV.A , Selye János Gimnázium, Komárom

hirdetés
Previous articleKomáromban közel kétszer annyi gyereket írattak be magyar alapiskolába, mint szlovákba
Next articleIsmeretlen tettes hamis jegyeket árul az interneten a hoki-világbajnokságra