HAZA HÍR-MIX A komáromi kosarasok fontos megerősítő győzelme az Inter ellen

A komáromi kosarasok fontos megerősítő győzelme az Inter ellen

567
hirdetés

BC KOMÁRNO – INTER BRATISLAVA 97:95 (19:23, 20:22, 26:26, 32:24)
Nézőszám: 320

Komáromi pontszerzők: Páleník 22, Volárik 19, Walker 17, Markovič 15, Gilbreath 14, Danielič 6, Bernard 4, Foltín és Dolník 0
Az Inter pontszerzői: Pavlovič 25, Sudzum 24 (14 felugrásból), Daye 21, Adomavicius 11, Szabo 9, Kozlík 5, Durecko és Koller 0

Fotó: H.Á., facebook

Immár Miljan Čurovič nélkül, viszont nagy elszántsággal és az új edző, Ivan Djordjevič utasításaival felvértezve néztek a komáromiak a következő hazai pályán rendezett összecsapás elé, ezúttal a pozsonyi Inter csapata ellen. Érdekesség, hogy az Inter elleni első szezonmérkőzésen kezdte meg szereplését Čurovič a komáromiak élén. A találkozó kezdettől fogva feszült volt, kemény mérkőzés folyt, gyakran a szabályosság határait súrolva. A mérkőzés a hazaiak 19:23 arányú előnyével indult. A második negyedben hasonló volt a helyzet, a sárga-feketéknek nem sikerült nagyobb pontelőnyre szert tenniük, a félidei szünetre 39:45-ös állásnál vonultak. A félidő után az „ördögök“ gyengébb pillanatai következtek, az Inter két számjegyű vezetést szerzett. A harmadik negyed felén már 14 ponttal vezettek, ám az aggasztó előnyt a hazaiaknak sikerült elfogadhatóbb szintre csökkenteniük. Az utolsó negyed végre beteljesítette a komáromi szurkolók vágyát. A fehér mezben játszó csapat egyszerű, de hatékony játékot produkált, aminek eredményeként sikerült a saját javukra billenteniük a mérleg nyelvét, s végül 97:95 arányú szoros, ugyanakkor nagyon fontos győzelemnek örülhettek a hazaiak.

A komáromi kosárlabdázók legközelebbi mérkőzése egy hét múlva szombaton, február 3-án lesz az Iskra Svit csapatával. A legközelebbi hazai pályán zajló mérkőzésre március 2-án Losonc ellen kerül sor.

KOMÁROM
Alonzo Walker:
Hatalmas jó pont Ivan Djordjevič, a szurkolók és a csapat számára, hogy sikerült megszereznünk ezt a győzelmet.

Ivan Djordjevič edző:
Rendkívül nehéz küzdelem volt, de erre számítottunk. Az Inter megmutatta képességeit, erőnlétét, de mindezen sikerült felülkerekednünk.Mozgalmas időszakot tudhatunk magunk mögött, s a fiúk megmutatták, mire képesek. Bíztunk magunkban még a 14 pontos hátránynál is. Ez motivál bennünket a további munkában, az edzések során. Óriási köszönet jár a szurkolóinknak, akik támogatnak bennünket.

INTER
Ozren Pavlovič:
Jó, kiegyenlített és a szurkolók számára érdekes mérkőzés volt. Jók voltak a támadásaik, a védéseink során azonban túl sokat engedtünk meg az ellenfélnek. Egy újabb kiegyenlített mérkőzést tudhatunk magunk mögött, melyből már volt néhány ebben a szezonban és ismét hagytuk elúszni a győzelmet. Továbbra is keményen kell dolgoznunk és készülnünk a következő mérkőzésekre.

Danilo Rakočević edző:
Ismét csak magunkat okolhatjuk, immár többedszer ebben a szezonban, nem őriztük meg a vezetést, gyenge volt a védelmünk. Remélem, lesz még jobb is. Személy szerint úgy vélem, hogy jobban kidolgozhattuk volna az utolsó két támadásunkat, nem éltünk a lehetőséggel. Gratulálok a komáromiaknak, mi pedig dolgozunk tovább.

Mgr. Mikuláš Keszan

(N.Zs.)

hirdetés