HAZA SPORT Komárom csapata óriási hajrával legyőzte az Intert

Komárom csapata óriási hajrával legyőzte az Intert

570
hirdetés

BC KOMÁRNO – BK INTER BRATISLAVA 79:73 (14:21, 26:21, 15:23, 24:8)

fotó: Karol Scholtz

Pontszerzők – BC Komárno: Stuckey 15, Volárik 15, Gatling 13, Marković 12, Djordjević 7, Gašić 6, Danielič és Pipíška 3-3, Dolník 0

Pontszerzők – Inter: Zakas 20, Zdanavicius 15, Moorman 14, Bulatović 11, Hudec és Koller M. 6-6, Koller D. 1

A Niké SBL alapszakasza utolsó mérkőzésének indítása nem sikerült a legjobban a hazaiaknak. A pozsonyi vendégek gyorsan megszerezték a vezetést, melyet sikerült is megtartaniuk az első negyed végéig, magabiztosan nyerve 14:21-re. A második negyedben az „ördögök“ mérsékelték az ellenfél fölényét, de a félidő így is 40:42-es állást mutatott. A harmadik negyedben folytatódott az első kettőben tapasztalható helyzet, az Inter ráadásul egy pillanatra már 14 pontos előnynek örvendhetett, s úgy tűnt, hogy a mérkőzés sorsa ezzel el is dőlt. A komáromiak azonban megfelelő pillanatban kapcsoltak rá és az utolsó negyedet fölényesen, 24:8-ra nyerték, beállítva a 79:73 arányú végeredményt.

KOMÁROM
Demarkus Stuckey Jr.:
Nagyon kemény küzdelem volt, de jó erőben voltunk a védelem és a támadójáték szempontjából is. Megfelelő időben sikerült felzárkóznunk és győznünk.

Zlatko Jovanovič edző:
A play-off szintjéhez méltó, magas intenzitású mérkőzés volt, az Inter megmutatta, hogy mire képes és hogy soha nem adja fel. Viszont a másik csapat, mely ugyanúgy soha nem adja fel, az éppen a komáromi. Úgy vélem, hogy megérdemeltük a győzelmet, mert akkor is küzdöttünk, amikor padlóra kerültünk, és 14 pontos hátrányból kellett visszaszereznünk a mérkőzést. A harmadik negyedben igyekeztem megváltoztatni a játék ritmusát, ami sikerült is. Hoztuk a formánkat, ami végül meghozta számunkra a győzelmet. Kemény küzdelem volt, mindkét csapaton érezhető volt bizonyos fáradtság, ami a szezonnak ebben a szakaszában érthető. A play-off előtt a legjobb pozíciót szerettük volna elérni, ami ezzel a győzelemmel, illetve amennyiben Nyitrabányán is kedvez nekünk a szerencse, sikerülhet. Mindig őszinte vagyok a mérkőzéseket követő nyilatkozataimban, ezért meg kell mondanom, hogy ami ennek a mérkőzésnek a végén történt, az nem volt szép dolog, mindenkitől elnézést kérek, ilyesmi többé nem fordul elő.

INTER
J. P. Moorman:
Elsősorban meg kell említenem a szurkolókat, igazán remek légkört teremtettek. Kemény fizikai játék volt, s az ellenfél őrizte a védelmét. Nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a támadásra és a helyzetek kihasználására.

Roman Ivan, az edző asszisztense:
Komoly tétre játszottunk, a lehető legjobb pozíció megszerzésére a play-off előtt, ezt bizonyították a történtek, a kemény játék és a felkorbácsolt érzelmek. De jó érzéssel tölt el bennünket, hogy fiatalabb játékosaink is pályára léptek és szolid teljesítményt nyújtottak. Nem marad más hátra, mint készülni a következő mérkőzésre.

Mikuláš Keszan

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleNaď: 12 Viper helikoptert kínált fel az USA Szlovákiának
Next articleVersenyözön és díjeső a víz világnapján, a „folyók városában“