HAZA HÍR-MIX Komárom egy lépéssel közelebb a továbbjutáshoz

Komárom egy lépéssel közelebb a továbbjutáshoz

281
hirdetés
BC KOMÁRNO – MBK BANÍK HANDLOVÁ 99:92 (21:21, 24:22, 27:18, 27:31)
Nézők: 480
Pontdobók – Komárom: Walker 23, Gilbreath 18, Páleník a Volárik mindketten 14, Tate 12, Harvey 10, Danielič 3, Nuhu 2, Foltín 0
Pontdobók – Nyitrabánya: Johnson 22, Marrow 19, Petráš 13, Yarbrough 12, Balčiunas 10, Pipíška 8, Láštic 2, Moffe 2

A sorozat két mérkőzés utáni kiegyenlített állása csak megerősítette azt, amit a szakértők a rájátszás kezdete előtt jósoltak, hogy ez a sorozat az egyik legizgalmasabb lehet. A hazaiak kapták el jobban a kezdést, de jelentős előnyt nem tudtak kiépíteni. Az első negyed végét jelző dudaszóval a vendég Marrow egy hárompontossal egyenlített. A második negyedben ugyanebben a ritmusban folytatódott a játék, Komárom nem engedte vezetésbe a vendégeket, de nem is sikerült jobban meglógni, ami a pontokat illeti.. A félidőben 45:43 volt az állás a hazaiak javára. A harmadik játékrész tovább fokozta a mérkőzés tempóját, ismét kemény kosárlabdát láthattunk, sokszor a játékosok személyi hibáinak rovására. Az „Ördögök” kisebb előnyt építettek ki, de az utolsó negyed előtt még minden nyitott volt. A negyedik negyedet a vendégek kezdték jobban, egyre közelebb és közelebb kerülve a hazaiakhoz. Egy ponton még az eredményt is sikerült a maguk javára fordítaniuk. A hazaiak azonban nem hagyták, hogy az ellenfél nagyobb előnyhöz jusson és megtalálták a választ a Bányászok játékára és megtörték Nyitrabánya ellenállását. A mérkőzés az utolsó percekig rendkívül feszült volt, de az utolsó percekben a komáromiak irányították a játékot és egy kimondottan pontgazdag mérkőzésen 99:92 arányban megnyerték a találkozót.

A rájátszás negyeddöntőjének negyedik mérkőzését az „ördögök” kedden (2024.04.23) játszák Nyitrabánya pályáján.

KOMÁROM (KOMÁRNO)

Alonzo Walker

Minden a felkészülésről szólt, tegnap felkeltem, és már a mérkőzésre gondoltam, készültem rá, és az egész csapat így volt felkészülve, hogy kimegyünk a pályára és harcolunk. Ezt az energiát kell mutatnunk kedden is, és még keményebben kell küzdenünk, mint ma.

Ivan Djordjevič – vezetőedző

Úgy gondolom, hogy a mérkőzés egy pontján megmutattuk azt, ami a Nyitraványai meccsen hiányzott, ez pedig a fizikális és kemény játékunk, mert enélkül nem megy. Mindenképpen egy nagyon fontos győzelem számunkra, de az eredmény így is csak 2:1. Már a sorozat kezdete előtt utaltam rá, hogy az egyik legkiegyenlítettebb sorozat lesz a miénk, és úgy néz ki, hogy ez így is lesz. Köszönöm minden szurkolónknak, szükségünk van a támogatásukra, ilyen nagy számban, mint ma volt az egész rájátszás során.

NYITRABÁNYA (HANDLOVÁ)

Justin Johnson

Kemény meccs volt, az utolsó negyedben vezettünk, volt esélyünk növelni az előnyt, de csapatként elkövettünk néhány buta hibát. Most keményen kell dolgoznunk, és kedden visszaadni nekik.

Nenad Milošević – vezetőedző

Gratulálok Komáromnak, a mérkőzés döntő pillanataiban felülmúltak minket, sok büntetőt értékesítettek, a másik oldalon viszont mi kerültünk nehezebb befejezésekbe, amelyeket nem tudtunk értékesíteni. Mindkét csapat katasztrofálisan védekezett ma, 99, illetve 92 pont egy rájátszásbeli meccsen hihetetlenül sok.

Mgr. Mikuláš Keszan

Fotó: Konczer András

hirdetés
Previous articleTomáš: Idén 606,30 euró lesz a 13. nyugdíj
Next articleEldőlt, hogy kiket jutalmaznak majd az idei Komáromi Napok során