HAZA SJG Tehetséges programozók a Selye János Gimnáziumban

Tehetséges programozók a Selye János Gimnáziumban

258
hirdetés

A Nemes Tihamér programozói verseny elsődleges célja az, hogy az általános és a középiskolák tanulóinak lehetőséget adjon programozási ismereteik és képességeik összehasonlítására. A verseny három fordulóból állt, amelyek közül az első – iskolai–fordulóban a tanulókanalizáló képességét tesztelték, számítógéphasználatanélkül.

A második – területi–fordulóban a tanulóknak 3-5 kisebb, konstruáló, szintetizáló jellegű feladatot kellett megoldaniuk számítógépen. A feladatok között szerepeltek algoritmusok, adatszerkezetek, szimulációk és számítógépes grafikák. Ez a forduló nagyobb hangsúlyt fektetett a gyakorlati programozási képességekre és a problémamegoldó készségekre. Ezt a fordulót Győrben szervezték a környékbeli iskolák diákjainak január 13-án.

A verseny utolsó fordulójában az ország legjobb diákprogramozói mérhették össze tudásukat egymással. A döntőben a versenyzőknek összetettebb, kihívást jelentő feladatokat kellett megoldaniuk a rendelkezésre álló 5 óra alatt.

Az március 24-én megtartott döntőben iskolánkat Veres Benedek Zoltán (IV.A) és Ďurčovič Ádám (VI.N) osztályos tanulók képviselték. Az ifjú programozók nagyon szépen szerepeltek saját kategóriájukban.

Benedek az előkelő 10. helyet szerezte meg az összesítésben, míg Ádám27. helyen végzett.

A továbbiakban Benedeknek nemcsak a közelgő érettségi miatt szoríthatunk, hanem márciusban képviseli mégiskolánkat és egészNyitramegyétaz országos Zenit vesenyen, amelyet Besztercebányán rendeznek március 19. és 21. között.

Az eddig elért eredményekhez szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Záhorszky Zsuzsanna,a Selye János Gimnázium informatikatanára

hirdetés
Previous articlePaterka Pál múzeumigazgató korszerű állandó kiállítást és méltó Jókai-bicentenáriumi ünneplést tervez  
Next articleFico: A cseh kormány döntése nincs hatással Szlovákia szuverén külpolitikájára