HAZA HÍR-MIX Tavaly Komáromban az újszülöttek között a fiúk voltak többségben

Tavaly Komáromban az újszülöttek között a fiúk voltak többségben

401
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban tavaly 816 újszülöttet segítettek a világra. A korábbi, 2021-es esztendő után, amikor a kislányok voltak túlsúlyban, az elmúlt évben „az erősebb nem győzött“, azaz fiúból volt több. A kórház népszerű a jövendő édesanyák körében, előszeretettel választják az együttérző hozzáállás, a korszerű módszerek és a szülő nők igényeinek tiszteletben tartása miatt.

2022-ben a Komáromi Kórházban 816 újszülöttet köszöntöttek, ebből 436 fiút és 380 kislányt. Az újszülöttek között öt ikerpár is volt. Ebben az évben már jóval kevesebb koronavírus-fertőzött kismama volt, szerencsére ritkaságnak számított az ilyen eset. „Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy távolabbi vidékekről származó kismamák is szívesen választják szülészetünket“ – mondta MUDr. Mamoun Amr, a Komáromi Kórház nőgyógyászati-szülészeti osztályának főorvosa. A legfiatalabb kismama 15 éves, a legidősebb 45 éves volt.

A legnépszerűbb keresztnevek, melyeket az újdonsült szülők tavaly a gyermeküknek választottak, a lánynevek közül a Sofia, Lara, Emma, Liza, Zoé, Nela, Amira, Maja, a fiúnevek közül pedig a Simon, Márk, Dávid, Viktor, Tamás, Ármin és Olivér voltak. Természetesen ezúttal is akadtak ritka nevek is, például a Norina, Loarina, Aurora, Nikita, Azra, Elizabell, Dália Mandi, Ariadne, Selin, illetve a fiúnevek közül az Aizaiah, Zion, Nathan, Miran, Arda, Armel, Harry, Emett, Otis, vagy a Kende.

agel, (N.ZS.)

hirdetés
Previous articleŠóth: Több tucatnyi rendelő díjat kér a kivizsgálásért
Next articleRekordszámú álláshirdetést tettek közzé tavaly a munkaadók