HAZA GAZDASÁG Rekordszámú álláshirdetést tettek közzé tavaly a munkaadók

Rekordszámú álláshirdetést tettek közzé tavaly a munkaadók

584
hirdetés

Rekordszámú álláshirdetést tettek közzé tavaly a munkaadók. Már az előző évben is rekord született 360 ezer állásajánlattal, ezt több mint az ötödével haladták meg a 2022-es hirdetések – tájékoztatott Nikola Richterová, a Profesia.sk álláskereső oldal PR-menedzsere.

illusztráció, Pixabay

A legtöbb hirdetést a második negyedévben tették közzé, a legkevesebbet az év végén – ez volt az egyetlen időszak, amikor kevesebb álláshirdetés jelent meg az előző év azonos időszakához viszonyítva.
A legtöbb állást, 67 ezret a kereskedelemben hirdették meg, majd a termelés, az IT-ágazat, a közlekedés, a szállítmányozás és az adminisztratív munkakör következett. Leggyakrabban gyártósori operátort, eladót és adminisztratív munkaerőt kerestek a munkaadók.
A legtöbb érdeklődő viszont fordítói, újságírói állást és adminisztrációs munkakört keresett, a legkevesebben az elektrotechnikai iparban és az energetikai ágazatban, a gépiparban és az IT-szektorban kerestek új állást. Ezek a trendek is igazolják a többéves tapasztalatokat, vagyis hogy kevés a megfelelő műszaki végzettségű munkavállaló az országban – jegyezte meg Richterová.

TASR

hirdetés
Previous articleTavaly Komáromban az újszülöttek között a fiúk voltak többségben
Next articleSaS: Számos problémát szülne a vasárnapi zárvatartás