HAZA BELFÖLD Száz érvényes pályázat érkezett Az érthető Dél-Szlovákiáért pályázatra

Száz érvényes pályázat érkezett Az érthető Dél-Szlovákiáért pályázatra

802
hirdetés

rszCsaknem száz érvényes pályamunka érkezett a Rákóczi Szövetség Az érthető Dél-Szlovákiáért címmel meghirdetett felhívására, a szervezet mindegyiket támogatja – közölte a szövetség az MTI-vel.

    A Rákóczi Szövetség 2015 novemberében tette közzé pályázati felhívását a szlovákiai vállalkozások és civil szervezetek számára a magyar nyelv minél szélesebb körű használata érdekében. A pályázatot magyarul és szlovákul is elérhetővé tették.
    A március 15-ei határidőig 96 érvényes pályázatot nyújtottak be szlovákiai vállalkozások, és a szövetség elnöksége valamennyit támogatja, összesen 32 900 euró (több mint tízmillió forint) értékben.
    A pályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy anyagi, nyelvi és grafikai támogatás révén elősegítsék a szlovákiai magyar nyelvhasználat minél szélesebb körű alkalmazását a vállalkozások és civil szervezetek közreműködésével. A kétnyelvű feliratok kivitelezésére 1000 euró értékben nyújthattak be pályázatot a Rákóczi Szövetséghez az érdeklődők.
    Pályázni lehetett kétnyelvű cégtábla, kirakat és gépjárműfelirat, étlap, termékleírás, címke, kulturális, sport és egyéb területek – feliratainak költségeire. A szövegek fordításához és grafikai tervezéséhez ingyenes szolgáltatást nyújt a Rákóczi Szövetség minden kérelmezőnek.
    A pályázati eredmények a http://www.rakocziszovetseg.org/2016/04/06/husk_palyazati_eredmenyek linken érhetők el.


MTI

hirdetés
Previous articleKiska fasisztának minősítette Kotlebát
Next articleTöbb hetet töltött Szlovákiában Salah Abdeslam tavaly nyáron