HAZA BELFÖLD Több hetet töltött Szlovákiában Salah Abdeslam tavaly nyáron

Több hetet töltött Szlovákiában Salah Abdeslam tavaly nyáron

807
hirdetés

saHárom hetet töltött tavaly nyáron Szlovákia területén Salah Abdeslam, a tavaly novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezője – közölte az aktuality.sk hírportál meg nem erősített szlovák belügyi forrásokra hivatkozva szerdán.

    A szlovák hírportál úgy tudja, a marokkói származású francia állampolgár tavaly nyári szlovákiai tartózkodása során egy nyitrai panzióban lakott. Salah Abdeslam szlovákiai kapcsolata egy iraki rokona, egy moszuli származású férfi volt, aki egy szlovák nőtt feleségül.
    A szlovák hírportál információi szerint éppen Abdeslamot keresték a szlovák rendőrök tavaly novemberben Nyitrán, amikor a párizsi terrortámadások után házkutatások sorát hajtották végre a városban eredménytelenül. Az információkat a szlovák belügyi tárca nem akarta kommentálni.
    Salah Abdeslam az egyetlen ismert túlélője annak a tízfős dzsihadista csoportnak, amely tavaly novemberben Párizsban elkövette a 130 halálos áldozattal járó merényleteket. Abdeslamot március 18-án a brüsszeli Molenbeek negyedben, mindössze néhány száz méterre a szülei házától fogták el, pár nappal azelőtt, hogy Brüsszelben robbantásos merényleteket követtek el. Abdeslam tagadja, hogy ő lett volna a párizsi merényletek főszervezője és azt is, hogy bármi köze vagy tudomása lett volna a belga főváros Zaventem repülőterén és a belváros egyik metróállomásán elkövetett, 32 halálos áldozatot követelő robbantásokhoz.

http://www.aktuality.sk/clanok/326484/parizsky-atentatnik-mal-byt-vlani-na-slovensku-v-nitre-udajne-stravil-tri-tyzdne/


MTI

hirdetés
Previous articleSzáz érvényes pályázat érkezett Az érthető Dél-Szlovákiáért pályázatra
Next articleÍme a 25. Komáromi Napok műsora! (É-Komárom)