HAZA SPORT Sikeres évet zárt a gútaiTaiyo Karate Klub

Sikeres évet zárt a gútaiTaiyo Karate Klub

423
hirdetés

Bátran mondhatjuk, hogy Gúta Felvidék egyik küzdősport bástyája, hiszen több sportklub is működik a városban, és sikeresen veszik az akadályokat hazai és nemzetközi szinten. A megmérettetéseken jól szerepelnek a gútai fiatalok karatéban, a Taiyo Karate Klubot képviselve.

Hosszan lehet sorolni a versenyeket, amelyeken tavaly részt vettek a sportolók, akik nagyon jó eredményeket értek el. A 2023-as év száma a gútaikaratésoknál a 251, összesen ennyi érmet gyűjtöttek be egyéniben. Hazai és nemzetközi színtéren egyaránt jól teljesítettek, több korcsoportban, a Taiyósok közül már a legkisebbek is sikeresen mérettetik meg magukat, ami nem csak testi erejüket és ügyességüket mutatja meg, hanem azt is, hogy fejben és lélekben is felkészültek, ott vannak a küzdelem során.

A tavalyi évben közel 20 versenyen vettek részt a sportolók, szlovák kupán, szlovák bajnokságon és kerületi versenyeken, valamint nemzetközi kupákon, bajnokságokon.

A Taiyo Karate Klub tagjai Szlovákiát képviselve részt vettek a romániai Nagyváradon megszervezett Európa és Világ Bajnokságon is, május 19-e és 21-e között. A gútaiak közül Hrabovská Petrának két aranyat sikerült begyűjteni katában és egy bronzérmet kumitéban. Mančík Bruno ezüstéremmel térhetett haza, amit kata versenyszámban nyert, és két bronzérmet is begyűjtött küzdelemben. Összesen 2 arany 1 ezüst és 13 bronz mellett  tíz 5. és négy 7. helyezést ért el a csapat az EB-n és a VB-n.

Kiemelkedő eredményeket ért el Varga Tünde Emese is, aki kumita karatéban a belgrádi nemzetközi versenyről, amely október 14-én került megrendezésre, egy aranyéremmel és kettő bronzéremmel tért haza, a felnőtt korosztályban.

Augusztus 3-tól új vezetősége van a Taiyó Karate klubnak. A klub elnöke Kiss Tibor, alelnöke Kiss Artúr lett. Gazdaságivezetőként Szulcsányi Szabolcs tevékenykedik,az edzői munkaközösség felelősei:Balázs Zoltán és Szabó Imre, míg ellenőrnek Hrabovská Editet választották meg.

Képek Tayjo Karate Klub

hirdetés
Previous articleKomáromi katolikus temetőmustra az új kezelővel
Next articleÉletveszélyes a Balaton jegén tartózkodni