HAZA VÁLASZTÁSOK Ódor Lajos lesz a PS listavezetője az EP-választáson

Ódor Lajos lesz a PS listavezetője az EP-választáson

220
hirdetés

Ódor Lajos volt kormányfő lesz a Progresívne Slovensko (PS) listavezetője az európai parlamenti választáson – jelentette be szerdán Michal Šimečka, a PS elnöke.

(fotó: Progresívne SLovensko facebook oldala)


„Nem terveztem, hogy itt leszek ma, de elég nehezen bírom nézni otthonról, ahogy a kormány teljesen rossz irányba viszi az országot” – jelentette ki a volt kormányfő. Az EP-választás után dönti el, hogy belép-e a PS-be.
Szerinte a kampány során lényeges lesz elmagyarázni az embereknek, hogy mennyire fontos Szlovákia számára az EU-tagság. „Kulcsfontosságúnak tartom az uniós döntéshozatali folyamatok működőképessé tételét, többet kell beszélnünk arról, hogyan kellene bővíteni az EU-t, hogyan adjunk teret az összes demokratikus erőnek, és hogyan tegyük ellenállóbbá az eurózónát” – sorolta Ódor.
Šimečka elmondta, becsüli, hogy Ódor elfogadta a felkérést, és részt vállal az ország jövőjéért folytatott harcban. A PS többi jelöltjét hamarosan külön sajtótájékoztatón mutatják be. „Egyelőre annyit mondhatok, hogy előkelő helyen szerepelnek majd a párt jelenlegi EP-képviselői, Martin Hojsík és Michal Wiezik is” – tette hozzá Šimečka.
A PS a párt távlati politikai céljai között is számol Ódor Lajossal, a progresszív intézet igazgatótanácsának elnöke lesz, és részt vesz a párt programjának megalkotásában.

 

TASR

hirdetés
Previous articleFico: A nézetkülönbségek dacára baráti megbeszélés zajlott Smihallal
Next articleÁllamfőválasztás24: Forró Krisztián leadta az induláshoz szükséges aláírásokat