HAZA BELFÖLD Megkezdi a 14. nyugdíjak kifizetését a Szociális Biztosító

Megkezdi a 14. nyugdíjak kifizetését a Szociális Biztosító

831
hirdetés

Megkezdi a 14. nyugdíjak kifizetését a Szociális Biztosító (SP). A kiegészítést nem kell kérvényezni, automatikusan megkapja a körülbelül 1,4 millió jogosult. A 14. nyugdíj összege 35 és 210 euró között mozog – tájékoztatott pénteken a biztosító.

Kép: illusztráció, pixabay.com

A kiegészítést mindenki a szokott időben kapja meg, a folyósítás napja a december 2-a és 24-e közti páros napok. Ha ez a nap szombatra esik, már pénteken megérkezik a nyugdíj, ha pedig vasárnapra, akkor hétfőn – magyarázta Martin Kontúr, az SP szóvivője.
A legmagasabb, 210 eurós kiegészítést azok kapják, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 234,42 eurót – közölte Kontúr. Hozzátette, a kiegészítés összege a nyugdíj nagyságával arányosan csökken. A legalacsonyabb, 35,01 eurós 14. nyugdíjt azok kapják, akiknek a havi járadéka 928,87 euró vagy ennél is magasabb.
A kiegészítés az öregségi, a korkedvezményes öregségi, a rokkantsági, az özvegyi, az árvaellátási és a szociális nyugdíjhoz is jár, mindenki a hagyományos úton, a számlájára vagy postai kézbesítéssel kapja meg, vagy a szociális intézménybe kézbesítik.
Több mint egymillió 14. nyugdíjat banki átutalással fizetnek ki, körülbelül 365 ezret postai úton, a többit pedig külföldön élő jogosultaknak postázzák.

TASR

hirdetés
Previous articleMatovič: A gasztroszektorban is csökken az áfa, megegyezett a koalíció
Next articleSzombaton nyit a korcsolyapálya