HAZA SPORT Martoson ért véget a II. Felvidéki Labdarúgó Bajnokság – Szepsi a győztes

Martoson ért véget a II. Felvidéki Labdarúgó Bajnokság – Szepsi a győztes

916
hirdetés

Idén a MartFeszt keretén belü rendezték meg a Felvidéki Labdarúgó Bajnokság döntőjét. A szabadegyetem két utolsó napján mérkőztek meg a csoportmérkőzések győztesei. A trófeát Szepsi csapata vitte haza. Képgalériával frissítve!

A negyven induló közül közül tíz együttes, Nagyszelmenc, Szepsi, Debrőd, Jéne, Rimaszombat, Nyitracsehi, Léva, Negyed, Udvard és Komárom jutott be a II. Felvidéki Labdarúgó Bajnokság országos döntőjébe.
Az első nap tíz meccset játszottak le, amelynek küzdelmei során a rimaszombati csapat egyik játékosának eltört a keze. Így a mérkőzéseket rövid időre meg is kellett szakítani, míg ki nem érkeztek a mentők. A csoportmeccsek kisebb csússzással tehát a koraesti órákban értek véget. Másnap a bronzmérkőzés és a döntő következett.
Előbbin Nagyszelmenc 3-1-re verte Nyitracsehit, a gólzáport hozó döntőben pedig Udvard és Szepsi mérkőztek meg. A keletiek 5-4-re verték a bajnoki címvédő Udvardot, így az aranyérmet a szepsiek nyakába akaszthatták.
A legjobb kapus díjat a rimaszombati Brindza Gábor, a legjobb játékos díjat a nagyszelmenci Batta Zsolt, a legjobb góllövő díjat pedig szepsi Sirgely Mátyás kapták.
A győztes – Szepsi – csapat játékosa, Veverica Nikolas elmondta, számukra legnehezebb a martosi döntőbe való kijutás volt. Már ezt sikerként könyvelték el, s mint mondta, „csak hab volt a tortán, hogy elsők lettünk, hiszen mi örömfocit játszottunk”. A csapat kulcsembere, Bálint József a Fevidek.ma-nak pedig már a címvédésről beszélt. „Jövőre is megteszünk mindent azért, hogy újra bajnokok legyünk Martoson” – mondta.
Iván Tamás, az ógyallai FLB döntő főszervezője a Felvidek.ma-nak úgy nyilatkozott, az ötlet, hogy összekapcsolják az idei FLB döntőjét Martossal, nagyon jónak bizonyult. „A focisták több táborlakóval is megismerkedtek és kivehették részüket a szabadegyetem programjaiból is” – mondta, hozzátéve: a mérkőzéseket azért játszották Ógyallán, mert Martoson nem tudták bebiztosítani a megfelelő körülményeket, ennek ugyannakkor az ógyallai stadion tökéletesen megfelelt. Értékelésében kiemelte, a rendezvény fő célja a sport volt, azonban több csapat jelezte, hogy jövőre is ily módon szeretnének részt venni az FLB döntőjén, hiszen szoros barátságok szövődtek a játékosok és a martlakók között. „A Felvidéki Labdarúgó Bajnokságnak és a Martosi Szabadegyetemnek közös célja van: egyaránt a felvidéki magyarok közösségépítését szolgáljuk” – fogalmazott.

Tekintse meg Képgalériánkat: ITT >>>.
Beke Beáta, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleJókai Tibor: A pedagógusok igénylik a minőségi képzéseket
Next articleDrágábban tejelnek a szlovákok – mégis olcsóbb a szlovák tej Magyarországon