HAZA HÍR-MIX Magyarságért kitüntetésben részesült Boráros Imre színművész

Magyarságért kitüntetésben részesült Boráros Imre színművész

612
hirdetés

Az anyaország és a határon túli magyarság összefogásának jegyében, az aradi vértanúk hősies helytállása előtt tisztelegve, zenés áhítatot tartott október 8-án a Győri Református Egyházközség, az Egészséges Nemzedékért Alapítvány és a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete, a MÁOTE. A győri Kossuth utcai református templomban megvalósult, nemzettudaterősítő eseményen fellépő Boráros Imre, Kossuth-díjas színművészt Magyarságért kitüntetésben részesítette dr. vitéz Czapáry-Martincsevics András altábornagy,  a Magyar Nemzetőrség Győr-Moson-Sopron Vármegyei elnök parancsnoka.

A kitüntetett méltatása közben

A rendezvény fővédnöke dr. Dézsi Csaba András professzor, Győr MJ város polgármestere és Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron vármegye főispánja, védnöke pedig Szeles Szabolcs, Győr MJ város alpolgármestere volt. Dr. Schmidt Péter, Semmelweis Ignác-díjas gyermekgyógyász főorvos, a MÁOTE Alapítvány elnöke bevezető szavai után köszöntőt mondott a főispán, az áhítatot pedig Wagner Tamás református lelkész, Győr város Szent László-díjazottja vezette.

Az eseményre a győri Kossuth utcai református templomban került sor

A Collegium Musicum Comaromiensis nemzetközi kamarazenekar ünnepi hangversenyét, amely művészeti vezetője dr. Sebők Zoltán komáromi főorvos, a MÁOTE kitüntetettje, Boráros Imre Kossuth-díjas színművész versekkel színesítette.

Boráros Imre az ünnepi hangversenyen is közreműködött

A jeles komáromi művész az ünnepi fogadással zárult, lélekmelengető eseményen személyesen dr. vitéz Czapáry-Martincsevics András altábornagytól vehette át a Magyarságért kitüntetést. Az emlékéremhez tartozó díszoklevélen részlet olvasható Vörösmarty Mihály Szózatából. A Magyar Nemzetőrség „Török István” Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szövetsége ekképp ismerte el Boráros Imrének, a Komáromi Jókai Színház Örökös Tagjának „a magyarság Felvidéken való megmaradása érdekében, a magyar nyelv és kultúra védelmében folytatott, értékes és maradandó előadói tevékenységét”.

Az újdonsült kitüntetett a házigazdákkal

Az örömhírt portálunkkal utólag megosztott színművész azt is elárulta: a megtisztelő kitüntetés adományozóival hosszú évek óta ismerik egymást, hiszen sok-sok rendezvényen, egyebek mellett a dél-komáromi Endresz Csoport egyesület nagyszerű, történelemtudatot is erősítő rendezvényein gyakran közösen szerepeltek. Az újabb elismeréséhez az olvasóink nevében is gratulálunk!

A kiérdemelt jutalom tartozékai

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

Fotók:  Rákos Ferenc Csaba
hirdetés
Previous articleA Komáromi Kórházban új klinikai pszichológiai szakrendelő nyílt
Next articleA Hlas ezután csak a Smerrel és az SNS-szel tárgyal a kormányalakításról