HAZA RÉGIÓ A Komáromi Kórházban új klinikai pszichológiai szakrendelő nyílt

A Komáromi Kórházban új klinikai pszichológiai szakrendelő nyílt

2695
hirdetés

Az AGEL-csoport Komáromi Kórháza további újdonsággal várja a betegeket, amivel ismét hozzáférhetőbbé vált a régió lakossága számára a színvonalas egészségügyi ellátás. A napokban nyílt meg a klinikai pszichológiai szakrendelő, mely a sürgősségi betegfelvételi részleg épületében található. A rendelő 6 éves kortól gyerekeket is fogad.

A klinikai pszichológiai szakrendelő a lelki egészség megerősítését szolgáló különféle szolgáltatásokat nyújt, melyek segítenek az embereknek megbirkózni az érzelmi, behaviorális és lelki problémákkal. Legfontosabb szolgáltatásai közé a diagnosztika és a kiértékelés tartozik. „A klinikai pszichológusok diagnosztikai értékelést folytatnak a pszichikai zavarok azonosítása érdekében, mint a depresszió, szorongás, étkezési zavarok, vagy poszttraumás stressz szindróma. Ezek az értékelések segítenek a megfelelő gyógymód kiválasztásában“ – magyarázta Mgr. Vladimíra Némethová pszichológus. „A pszichoterápiás találkozók a beteg és a klinikai pszichológus között a személyes problémák megoldását, a stressz leküzdését, az önbizalom erősítését és a pszichikai készségek fejlesztését szolgálják“ – tette hozzá.

„Az AGEL Komáromi Kórháza folyamatosan bővíti egészségügyi szolgáltatásait. A pszichológusnő konzíliumokat tart majd az osztályokon, segítségére lesz az onkológiai betegeknek és családjuknak, szülés után az anyukáknak és az elhúzódó gyógykezelésre szorulóknak“ – árulta el a kórház egészségügyi-megelőző gondoskodásért felelős igazgatóhelyettese, MUDr. Filkó Gabriella.

A klinikai pszichológiai rendelőben Mgr. Vladimíra Némethová minden hétfőn rendelési időben, 7-től 15 óráig áll a betegek rendelkezésére szlovák és magyar nyelven. Időpont a 035/7909123-as telefonszámon egyeztethető.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous article15 év szabadságvesztésre ítélték Dušan Dědečeket, a Zoch utcai gázolót
Next articleMagyarságért kitüntetésben részesült Boráros Imre színművész