HAZA SJG Kék Gomb (Modrý gombík) – gyűjtés a Selye János Gimnáziumban

Kék Gomb (Modrý gombík) – gyűjtés a Selye János Gimnáziumban

636
hirdetés

Nincs örömtelibb dolog egy gyerek nevetésénél, és semmi sem csodálatosabb egy gyerekek mosolyánál.”

(Marianne Williamson)

Az UNICEF Szlovákia Szervezet idén is gyűjtést szervezett a fejlődő országokban, szegénységben vagy rossz sorban élő gyermekek számára.

A világon gyerekek milliói nőnek fel háborúk vagy természeti katasztrófák által sújtott országokban: elveszítik otthonukat, szeretteiket, nem járhatnak iskolába, nem játszhatnak gondtalanul a barátaikkal, nem jutnak ivóvízhez, tápláló ételhez és gyógyszerekhez. A gyermeki lélek nagyon törékeny – a rajta ejtett sebek egy életen át nem gyógyulnak be. Az UNICEF dolgozói az összegyűjtött pénzt a legnehezebben elérhető helyeken élő gyerekekhez is eljuttatják, és olyan programokat kínálnak nekik, amelyek során visszatérhetnek gyermekkori tevékenységükhöz – sportolhatnak, szórakozhatnak, tanulhatnak és alkothatnak.

A Kék Gomb Hete (Týždeň modrého gombíka) idén május 15–22. között valósult meg. Iskolánkban május 16-án zajlott a gyűjtés, amelybe gimnáziumunk tanárai, diákjai és nem pedagógusi alkalmazottai is bekapcsolódtak. Az adományokért cserébe kék gombot – kitűzőt – kaptak az adakozók. Önkéntes gyűjtőinknek, a III.D tanulóinak: Balla Viktóriának és Kovács Viktóriának337,19 eurót sikerült összegyűjtenie.

PaedDr. Matus Alica

hirdetés
Previous articleVajon mi történik a levett vérrel véradás után?
Next articleÓvatos optimisták. Ülésezett a Szövetség Nyitra Megyei Tanácsa