HAZA BELFÖLD Kassa: Nagyon súlyos állapotban van a bányaszerencsétlenség két sérültje

Kassa: Nagyon súlyos állapotban van a bányaszerencsétlenség két sérültje

458
hirdetés

Továbbra is nagyon súlyos állapotban, mesterséges altatásban és lélegeztetőgépen van az a két sérült, akit a nyitranováki (Nováky) bányában történt szerdai (április 26.) szerencsétlenség után a Kassa-sacai kórházba szállítottak – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martina Pavliková, a kórházat működtető Agel SK csoport szóvivője.


„A kórház égési sérülésekre és helyreállító sebészetre szakosodott klinikájának orvosai egész éjszaka küzdöttek a két súlyos sérült életéért” – mondta a szóvivő, és hozzátette, további szakorvosi vizsgálatokat végeznek, de a prognózisról jelenleg nagyon nehéz beszélni.
Peter Lengyel, a klinika főorvosa elmondta, a páciensek kiterjedt másod-, helyenként harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek, a légzőszervi sérüléseket pedig egyelőre nem lehetett kizárni. „Hogy mi a teendő, az a további vizsgálatoktól függ. Jelenleg sokkos állapotban vannak a betegek” – mondta Peter Lengyel, és hozzátette, a helyzet óráról órára változhat. „A sérültek állapota súlyos, életveszélyes” – közölte a főorvos.
Szerdán kora este feltehetően a felgyülemlett metángáz gyulladt ki a nyitranováki bányában. Kilenc ember égési sérüléseket vagy füstmérgezést szenvedett. A sérülteket a pozsonyi, a kassai és a bajmóci kórházba szállították. Négy súlyos, kritikus állapotban levő sérültet mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, mesterséges altatásban vannak.

TASR

hirdetés
Previous articleMár Mokos Attila csillaga is ékesíti a komáromi Megye utcát
Next articleKomárom elszalasztotta a lehetőséget, Iglón dől el minden