HAZA SPORT Komárom elszalasztotta a lehetőséget, Iglón dől el minden

Komárom elszalasztotta a lehetőséget, Iglón dől el minden

464
hirdetés

BC KOMÁRNO – SPIŠKÍ RYTIERI 86:97 (20:21, 23:31, 18:25, 25:20)

Nézőszám: 700

Komáromi pontszerzők: Gatling 28, Stuckey 17, Gašič 15, Markovič 11, Volárik 9, Djordjevič 6, Danielič és Pipíška 0-0
Iglói pontszerzők: McGlynn 30, Granič 19, Lopez 14, Fusek és Thomas 11-11, Juríček 9, Mrviš 3, Hlivák és Židzik 0-0

fotó: Karol Scholtz

Telt lelátó fogadta a Komáromba érkező iglói csapatot, melynek az ellenfél otthonában kellett állnia a sarat, ha továbbjutásban gondolkodott. A mérkőzést a hazaiak indították jobban, ám az „ördögök“ gyors bevezetőjére a vendégek képesek voltak megfelelő választ adni és az első negyedet szoros küzdelemben egy ponttal nyerték, 20:21-es állással. A mérkőzés fontosságát mindkét fél tudatosította, ez a játékosok idegességében mutatkozott meg, aminek technikai hibák lettek a következményei. A vendégek a mérkőzés második felére átvették a játék felett az ellenőrzést, s a félidei szünetre 43:52-re módosult az eredmény. Sajnos a harmadik negyed sem hozott kedvező fordulatot a küzdelemben, az iglóiak továbbra is őrizték előnyüket, melyet ráadásul 16 ponttal növeltek az utolsó negyed előttre. A komáromiaknak egy kisebb csodára lett volna szükségük, mely azonban nem történt meg, bár némi halvány reménysugár azért felcsillant két és fél perccel a mérkőzés befejezése előtt, ám az ellenfélnek sikerült meghiúsítania azt, így az eredmény 86:97 lett az iglóiak javára, mely ezzel három győzelemmel 2:2-re zárt.

A másik döntős (a lévaiak mellé) csapatról a május elsején Iglón lejátszandó mérkőzés dönt.

KOMÁROM
Demarkus Stuckey:
Azzal indultunk a mérkőzésre, hogy a mi kezünkben van a döntés, de elszalasztottuk a lehetőséget. Gratulálunk az iglóiak győzelméhez, ezt a csatát ugyan megnyerték, de a küzdelem még nem ért véget, hétfőn folytatjuk.

Zlatko Jovanovič edző:
1:0, 1:1, 2:1, most pedig 2:2. Nézzük ezt akármilyen szemszögből, mindenképp érdekes sorozat. Az iglói csapat most teljesen más játékot játszott, mint a korábbi mérkőzések során, ők voltak az agresszívabbak, a mi védelmünk viszont nem jeleskedett. Ha engedjük az iglóiakat csaknem 100 pontot szerezni, nincs esélyünk nyerni. Ma megérdemelt győzelmet arattak, mi azonban nem adjuk fel, emelt fővel megyünk a döntő ötödik mérkőzésre, s minden bizonnyal érdekes találkozó elé nézünk. Még egyszer gratulálok az ellenfélnek a mai teljesítményéhez.

IGLÓ
Viktor Juríček:
A szombati teljesítményünk után volt min elgondolkodnunk. Nem a támadásról vagy a védelemről szólt, hanem arról, hogy összetartó csapatként játszottunk. Úgy vélem, hogy ez volt a leglényegesebb különbség a szombati és a mai teljesítményünk között.

Teo Hojč edző:
Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, mindent beleadtak, ami az előző mérkőzésből hiányzott. Örülök, de még nincs vége, hátra van még egy lépés, hétfőn folytatjuk.

Mgr. Mikuláš Keszan,  (N.Zs.)

hirdetés
Previous articleKassa: Nagyon súlyos állapotban van a bányaszerencsétlenség két sérültje
Next articleFelújítás miatt lezárások lesznek az I/13-as úton Nagymegyer és Medve között