HAZA SJG Karácsonyra hangolódás a Selye János Gimnáziumban

Karácsonyra hangolódás a Selye János Gimnáziumban

447
hirdetés

Az év vége felé közeledve egyre csak sűrűsödnek tennivalóink. Szeretnénk helytállni az élet minden területén: a rengeteg iskolai kötelesség teljesítése mellett szeretnénk, halenne meghitt karácsonyunk nemcsak otthon, hanem az iskola falain belül is.Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy az adventi időszakban lelassuljunk, elcsendesedjünk kicsit, hogy egymásra figyeljünk, és átadjuk magunkat az adventi időszak, a várakozás csodájának.

A karácsonyi hangolódás immár hagyománnyá válik iskolánkon. 2023.december 14-én meleg hangulat költözött ismét a kisgimiseink szívébe. A gimnáziumegyik tantermében a német nyelvet tanuló kisdiákok részére tartottunk kézműves foglalkozásokat. Idősebb társaik vezetésével készültek itt szebbnél szebb ünnepi alkotások: színes, csillogó képeslapok, szikrázó hópelyhek, pihe-puha kissapkák, vidám kis télapók, mézeskalácsfigurák, retró hangulatot idéző lollypopok. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek megismerjék a németországi karácsonyi hagyományokat. Ezt a célt követve egyik diáklányunk vidám kis kvízzel kedveskedett a versenyző szellemű tanulótársainak, gazdagítva ezzel tudásukat a német hagyományokkal. Említésreés megtekintésre méltó a csodás kis plakátunk, amely a közös foglalkozás eredményeképp született, és amelyen minden kis résztvevő kezemunkája megtalálható.  A háttérben felcsendülő német karácsonyi dallamok tették teljessé a rendezvény hangulatát.

Egy másik tanteremben pedig a spanyol nyelvet tanuló kisgimiseink gyűltek össze annak érdekében, hogy egy kis betekintést kapjanak a spanyol karácsonyi szokásokba. A kétórás foglalkozás keretén belül a diákokkal prezentáció segítségével megismertettük a spanyol karácsonyi hagyományokat, szokásokat, mindezt rövid videók segítségével, illetve belehallgattunk a legfontosabb spanyol karácsonyi dallamokba. Ezt követte a Kahoot kvízünk, amelynek célja az volt, hogy a diákoktól visszajelzést kapjunk, mennyire tudták elsajátítani a prezentációban elhangzottakat. Nagy örömünkre szolgált, hogy a kvízben szinte alig volt rossz válasz. Ezután pedig egy játék következett, amelynek célja az volt, hogy a diákok játszva, szórakoztató módon tudják bővíteni szókincsüket.Jó érzés volt látni, hogy a diákok mosollyal az arcukon hagyták el az osztálytermet, ezzel is bizonyítva, hogy mennyire hatékony az élményközpontú oktatás.

Bízunk benne, hogy  rendezvényünkkel ilyen formában is közelebb hozhattunk diákjainknak a karácsonyi készülődés hangulatát. Köszönjük az iskola vezetőségének, a szülőknek, nem utolsósorban az ügyeskezű első évfolyamos lányoknak, hogy hozzájárultak az esemény megvalósulásához. Ezúton kívánunk minden Kedves Olvasónak szeretetteljes, áldott, meghitt karácsonyi ünnepeket.

Cibulka Csilla, Fekete Judit,német- és Hevesi Petruf Alena, Juhos Tamás, spanyoltanárok

hirdetés