HAZA SPORT Komáromnak esélye van átírni a történelmet!

Komáromnak esélye van átírni a történelmet!

603
hirdetés

Történelmi mérkőzést játszott a komáromi röplabdacsapat, az aktuális szlovák férfi extraliga listavezetője, a 4600 kilométerre fekvő Azori-szigeteken, a CEV Challenge Cup 2024 nyolcaddöntőjében, ezen a nagy európai versenyen. A komáromi klub még soha nem jutott fel ebbe a szakaszba, és ezzel elérték azt is, hogy a legsikeresebb szlovák férficsapat lettek európai színtéren. Komáromnak most lehetősége van arra, hogy hazai környezetben átírja az összes statisztikát és szlovák röplabdatörténelmet írjon!

Az első mérkőzésen a RIEKER UJS Komárom csapata vesztett Portugáliában, de úgymond feltámadtak 2:0-s szetthátrányban és 9:4-es állásnál a harmadik szettben. Az állás ellenére megmutatkozott a csapat nagyszerű karaktere, akik szenzációsan játszottak és végül 2:2-re sikerült egyenlíteniük. A rövidített szettben a komáromiaknak már nem maradt ereje és elvesztették a mérkőzést, de így is pozitív, értékes és reménykeltő az eredmény a visszavágó előtt!

Challenge Cup férfiak – Nyolcaddöntő – Első mérkőzés – kedd (2023 december 12.):

Fo nte Bastardo Azores (Por.) – Rieker UJS Komárom 3:2 (25:20, 25:19, 19:25, 22:25, 15:11)

Bírók: M: Romero Martinez (Sp.) és Wijnstra (Hol.), 635 néző.

FONTE BASTARDO: Araya Lahoz 3, Gomez 13, Lopez 14, Passalent 11, Ferreira da Silva 13, Madruga 9, liberá Massimino a Pacheco (Da Silva Pereira 3, Berios Prieto 0, Romero Gonzales 15, Pombeiro 0, Gilbert 1). Edző: N. Abrantes.

RIEKER UJS KOMÁROM: Mačuha 9, Kasperkevič 3, Sánta 10, Kohút 9, Mlynarčík 30, Gergely 9, liberá Krajčo a Pati-Nagy (B. Hanúsek 3, Százvai 0, Lam 0, P. Kudra 0) . Edző: R. Vlkolinský.

Richard Vlkolinský, a Rieker UJS edzője: „Mindkét csapat taktikai tervvel lépett pályára, és az első két szettben ez a hazaiaknak sikerült jobban. Úgy gondolom, hogy ez megérdemelt volt. Aztán felülbíráltuk& nbsp;a tervünket, és elkezdtünk valami mást játszani. Az ellenfél nagyon rosszul reagált, és mi ebből profitáltunk. A döntésünk a tajbreakben, ami mindig egyfajta lutri, olyan volt, mint egy libikóka, ahogy a párharc egész menete. Az ötödik szettben két pontra megközelítettük az ellenfelünket, de ennyi volt. Bizonyos körülmények ellenére jó a kiindulási helyzetünk. Felrázzuk magunkat és hiszünk abban, hogy Komáromban telt ház előtt játszhatunk, ami hajtani fogja a fiúkat előre. Reméljük, az azori-szigeteki csapattal vívott mérkőzés után továbbjutunk”.

Matúš Krajčo, libero Rieker UJS Komárom: „Nem a legszerencsésebben kezdtük a mérkőzést, nem szerváltuk a legjobban a labdát, ami aztán side-outhoz vezetett. Nehezen tudtunk érvényesülni és passzolni a labdát. Ellenfelünk minden egyes védekezés után egyre csak erőre kapott és nagyon nehéz volt megállítani őket. A kedvezőtlen helyzetet Emo Kohút nagyszerű adogatásainak és Peter Mlynarčík kiváló támadójátékának köszönhetően sikerült megfordítanunk. Ezután kezdtünk feléledni és elkezdtünk hinni magunkban. Így törté nt ez a negyedik szettben is, amit szintén megnyertünk. A tajbreak elején problémát okozott a side-out és nem tudtuk győzelemre vinni a játékot. A küzdő szellemnek köszönhetően azért egy pontot haza hoztunk, ezzel elértük a célunkat, és hiszek benne, hogy telt ház előtt játszhatunk majd otthon, a szurkolók buzdítani fognak minket és megszerezzük a három pontot. Mindannyiunk számára egyértelmű a cél és az álom, a továbbjutás!”

Sánta János, szélső ütő Rieker UJS Komárom: „Az első két szettben nem gyakoroltunk kellő nyomást az ellenfelünkre a szerváinkkal, ami számos lehetőséget adott nekik a támadásra, és még a szervák fogadásában sem voltunk jók. A harmadik szettben más taktikát választottunk a hazaiak adogatásá nál, aminek köszönhetően jobban védekeztünk és javult a fogadásunk is. Ezek a szempontok, valamint a küzdőszellemünk visszahoztak minket a mérkőzésbe, és sikerült kiegyenlítenünk a szettet. A tajbreakben rosszul kezdtünk, amiből nem tudtunk kilábalni és megfordítani a mérkőzést, de az ellenfelünk megérdemelten nyert. Nem vagyunk maximálisan elégedettek, és úgy gondoljuk, hogy a hazai visszavágón csak egy mérkőzésre lesz szükségünk a továbbjutáshoz, méghozzá aranyszett nélkül, így biztosítva a mindannyiunk által áhított negyeddöntőt.”

A Komáromi Városi Sportcsarnokban telt ház várható és ha Komárom 3-0-ra vagy 3-1-re nyer, akkor bejut a negyeddöntőbe! 3:2-es győzelem esetén rövidített aranyszettet játszanak 15 pontig. Az ellenfél esetleges győzelme esetén pedig ő lesz az, aki továbbjut a következő csatába.

A kétszeres portugál bajnok az azori-szigeteki Fonte Bastardo csapatában 11 légiós játékos van 7 országból, nagyon magas színvonalú ellenfél, és mindenképpen lesz mit nézni. Igazi európai röplabda lesz!

A komáromi mérkőzés 2023. december 19-én, kedden 19.00 órakor kezdődik. A mérkőzés bírái a litván Audrius Gargasas és a norvég Thomas André GrønvikTranseth lesznek.

Róbert Mihalička

hirdetés