HAZA SPORT Hazai pályán botlott a KFC a sereghajtó ellen

Hazai pályán botlott a KFC a sereghajtó ellen

588
hirdetés

A labdarúgó II. liga 25. fordulójában Komárom az egész szezon során meglepően alulteljesítő Máriatölgyes csapatát fogadta. A nem éppen futballbarát időjárás ellenére gólzáporos mérkőzésnek lehetett szemtanúja a hivatalosan feltüntetett 352 néző.

A mérkőzést kihagyni kényszerült a védelem oszlopos tagja, Dominik Špiriak, illetve a mérkőzés előtti bemelegítés során megsérült a középpálya szűrője, Dan Ožvolda is, hiányuk pedig döntő fontosságúnak bizonyult.

Fotó: Scholtz K.

Az első félidőben a KFC főleg beívelésekkel és átlövésekkel próbált operálni a beszoruló vendégek ellen, de sem az aktív Boris Druga, sem a csatártársai nem tudtak pontosan célozni. A vendégek a sündisznó felállásból kitörve gyors ellentámadásokból igyekeztek veszélyeztetni, erőfeszítéseik pedig góllá is értek. Az első félidőben egy bal szélre kijátszott labda után a kapu elé ívelték a labdát, az érkező támadó fejesét még hárítani tudta Miloslav Bréda, de a hazai védők megfeledkeztek a berobbanó Marek Švecről és a kapuba fejelte a labdát, amivel a KFC első alkalommal került hátrányba a tavaszi szezon során. A félidő folytatásában a Komárom próbálta variálni a játékot, aminek meg is lett az eredménye: Németh Tamás ugratta ki ügyesen a lesvonalat becsapó Pastorek Józsefet, aki a tizenhatos vonaláról gurított a kirohanó kapus mellett hálóba. A félidő végéig már nem változott sem a játék képe, sem a mérkőzés állása. A szünetben a komáromiak lecserélték a mérkőzés egyik legjobbját, Boris Drugát – ez a csere azt jelentette, hogy a KFC továbbra sem játszott le mérkőzést a szezon során úgy, hogy pályán lett volna egy U21-es játékos, ami után pénzjutalom járna a klubnak. A térfélcsere után a levegőben lógott a második KFC gól, azonban Fortuna ismét a vendégekre mosolygott: egy kitámadás után Martin Adamechez került a labda, aki a jobb szélről ívelt laposan a kapu elé, amibe a hazaiak védője, Martin Šimko ért bele szerencsétlenül és juttatta saját kapujába a labdát. A gól kísértetiesen hasonlított a Nagyszombat első góljára a február végi kupamérkőzésről.

A folytatásban a komáromi gólfelelősök sehogy sem tudták megszerezni a második hazai gólt; se Miroslav Antal, se a csereként beállt Christian Nguidjol vagy Tóth Gábor sem tudott a kapu torkából betalálni. Az egyenlítés a csereként beállt Saláta Kornél fejesgóljával jött össze; a védőlegenda első labdaérintése lehulló falevélként landolt a hálóban. Nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek a lilák, mert a védelmük továbbra is ingatagnak bizonyult. A 80. percben a vendégek szinte lemásolták Pastorek gólját: Nicolas Martinek mélységből ívelt a berobbanó Eduard Bagrincev elé, akinek a mozgását nem vette fel a komáromi balhátvéd, Michal Horodník. A kifutó Bréda kapus elvétette a labdát, amire az orosz támadó lecsapott, és senkitől sem zavartatva a kapuba gurította a labdát. A drámai pillanatok azonban tovább folytatódtak: Ganbold Ganbayar belőtt passzára Nguidjol reagált a legjobban, s a hosszúsarokról a nyitva maradt kapuba vágta a labdát. Ez volt a kameruni támadó ötödik találata a szezonban, amivel vezeti a hazai góllövőlistát, azonban továbbra is csak csereként kap lehetőséget az eddig nem sokat mutató téli igazolás, Miroslav Antal mögött.

A döntetlennel hat pontra nőtt a KFC hátránya a második Kassa mögött, de ugyanekkora pontelőnnyel rendelkeznek a negyedik Garamszentkereszt ellen is. Komárom a következő mérkőzésen a tavasszal nyolc mérkőzésen tizennyolc gólt szerző, két fordulóval korábban a listavezető Eperjest legyőző Puhó otthonába látogat, akik hét közben még pótolni fogják a Slovan B ellen félbeszakadt mérkőzésüket.

Konczer András

hirdetés