HAZA HÍR-MIX Freestyle jégkoris csapat komáromban

Freestyle jégkoris csapat komáromban

1319
hirdetés

A sport amit mi művelünk a freestyle (szabadstílusú) jégkorcsolyázás. Maga a sport nem túl ismert, bár egyre többen ismerik, mi is szeretnénk hozzáadni ehhez. A sport különféle trükkökből áll, ugrásokból, farolásokból és mindezek kombinációjából. Talán a legközelebb a break-tánchoz áll, vannak is a freestyleban break elemek, de alapjába véve mégis valamennyire más.

Nem is kell messzire menni hogy találjunk egy híres csapatot: Magyarországon működik egy freestylecsapat akik a freestyle világában lehet mondani hogy világhíresek, ők a nagyerdei korisok.

Komáromban viszonylag ismert ez a sport, köszönhetően annak is hogy városunkban van pár freestyle-os és a korcsolyapályán már megszokott hogy a pálya közepén valakik pörögnek-forognak és mindenféle trükköket csinálnak. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minnél több fiatal lássa meg e sport szépségeit, és a számítógépezés helyett télen jöjjenen ki a jégpályára vagy a holtvágra korcsolyázni, esetleg tanulgatni a freestylet. Ezért is kérjük a segítségüket, ugyanis azt tapasztalom, hogy egyre kevesebb gyerek jár a koripályára, ami nemjó dolog, viszont lehet hogy kedvet kapnának hozzá a videónk láttán.

Még egy pár szót a csapatunkról: 4 éve alakultunk, akkor még 3 taggal (Kovács Dénes, Bauko Dani és Števko Kristián), a csapatnév a keresztneveink kezdőbetűiből jött létre. Később csaktlakozott a csapathoz Schmidt Tomi is, majd később Dénes és Tomi a külföldi munkájuk miatt nem tudtak tovább a csapatban maradni, így ketten maradtunk. Mi már azt óriási sikernek könyveljük el, hogy a francia, a belga freestyle-osok, akik a világ legjobbjai közt vannak megdícsérték a videójainkat, versenyekre és freestyle találkozókra hívtak minket. Tavaly volt egy kis üresjárat a csapatban, de idéntől újra teljes erőbedobással freestyle-ozunk és keressük a fiatal tehetségeket is.
Mivel az időjárás lehetővé tette, a legújabb videónk legnagyobb részét a Holt-vágon forgattuk, és egy kis részét a budapesti városligeti pályán.

Íme a videónk: https://www.youtube.com/watch?v=KVaIkTS3K3M&feature=youtu.be

 

DDK

hirdetés
Previous articleA komáromi MKP nyílt levelet intézett a Jókai Színház igazgatójához
Next articleTóth Tibor válasza az MKP nyílt levelére