Kezdőlap SPORT Értékes győzelmet hoztunk Svidníkből!

Értékes győzelmet hoztunk Svidníkből!

827
MEGOSZTÁS

Az extraligás férfi röplabdázóink szombaton a távoli Svidníkben mutatkoztak be, ahol koncentrált teljesítmény után több mint ötéves sorozatot sikerült megszakítaniuk és bezsebelték a győzelmet, megelőzve ezzel Svidníket a tabellán.

Extraliga férfiak, 10. forduló – szombat:

TJ SLÁVIA SVIDNÍK – RIEKER UJS KOMÁRNO 0:3 (-15, -22, -22)
Bírók: Tiňo a Höger, nézők nélkül.

Svidník: Šellong 2, R. Vitko 0, Kozák 7, Matušovský 4, Pietrzak 13, M. Petráš 10, libero M. Vitko (Jurko 1, Gulák 3, Marjov 7). Edző: P. Tholt.
Komárno: Kubš 11, Kašper 11, Mlynarčík 11, Ogurčák 13, Tarabus 5, Jalovecký 4, libero Turis (Százvai 0, Sánta 0). Edző: R. Pělucha.

A mérkőzés játékosai: Patrik Marjov (Svidník) – Martin Turis (Komárno)

Komárom egyértelműen jobban játszott az első két szettben. Jól passzoltak, jól támadtak és védekeztek, így gond nélkül vezettek 2:0-ra. A harmadik szettben is egyértelmű volt a vendégek előnye, 20:12-re vezettek. Svidník még mindig próbált fordítani az álláson, amikor Lukasz Pietrzak adogatásai után 19:21-re szépítettek, de egy piros lap közbeszólt, ami mindenképpen tönkretette, hogy sikeresek legyenek a harmadik szettben.

Komárom 2015. március 11. óta először nyert Svidníkben, így nyolc vereség sorozatot sikerült megállítani a keleti csapat otthonában. A győzelemnek köszönhetően Robin Pělucha csapata a tabella negyedik helyére ugrott, megelőzve Svidník csapatát. A vendégek kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, a statisztikában Kašper Peter kiemelkedett hét blokkjával. A legtöbb pontot Ogurčák František szerezte (13). A hazai csapatnál Gulák Erik és Marjov Patrik fiatal játékosok szimpatikus teljesítményt nyújtottak a harmadik szettben.

Peter Tholt, Svidník edzője: “Először is ez nem volt csapatjáték a részünkről, néhány játékos nem hozta a formáját és nem harcoltak kellőképpen. Feleslegesen idegeskedtek a játékosok és így nyomás alá kerültünk. Hiszem, hogy ebből tudunk tanulni.”

Robin Pělucha, Komárom edzője: “Nagyon örülök a győzelemnek, mert Svidník ellen nehéz nyerni. Ma nagyszerű teljesítményt nyújtottak a fiúk, természetesen voltak hibák, legjobban a harmadik szettet sajnálom. 10 ponttal vezettünk majd ismét nyomás alá kerültünk, mint Kassa ellen, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a csapat teljesítménye 80-90%-ban jó volt, úgyhogy elégedett vagyok.”

 

vkspartak.sk

hirdetés