HAZA RÉGIÓ Az emlőrák a leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség

Az emlőrák a leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség

167
hirdetés

Február negyedike a daganatos betegségek elleni küzdelem világnapja. Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban immár öt éve működik egy korszerű onkológiai központ. A remek műszaki felszereltségnek, a kiváló menedzsmentnek és szakembereknek, valamint a minimális várakozási időnek köszönhetően a komáromi központ előkelő helyet foglal el a szlovákiai onkológiai központok között.

A leggyakoribb onkológiai diagnózisnak a kórház klinikai és sugáronkológiai központjának főorvosa, MUDr. Pavol Demeter szerint az emlőrák számít. Ezt követi a végbél-, a tüdő-, a prosztata-, valamint a gégerák. A rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők életkora 25 és 95 év között mozog.

„A megelőzés szempontjából nagyon fontos a rendszeres orvosi ellenőrzéseken való részvétel, melynek óriási szerepe van az időben történő diagnosztizálás szempontjából. Minél hamarabb sikerül ugyanis felfedezni a betegséget, annál nagyobb az esély a sikeres gyógyulásra. A kezelés során nagy jelentősége van a betegekhez való egyéni hozzáállásnak is. Onkológiai központunk a gyógykezelés teljes skáláját nyújtja (kemoterápiát, hormonterápiát, biológiai kezelést, immunterápiát, valamint támogató kezelést), továbbá sugárkezelést a csúcsminőségű a speciális lienáris részecskegyorsítóval“ – árulta el a klinikai és sugáronkológiai központ főorvosa.

A daganatos betegségek a múltban és jelenleg is a leggyakoribbak közé tartoznak, csaknem minden családban előfordulnak. Ennek több oka van, így az életmód, a környezeti és genetikai hatások, ugyanakkor a fokozott és hosszan tartó stresszhatás is.

Az onkológiai betegségek elleni küzdelem világnapja alkalmából a Komáromi Kórház személyzete apró figyelmességgel, gyümölccsel és édességgel kedveskedett onkológiai betegeinek.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous articlePlavec Péterék remekeltek a nagyváradi jeges vízi úszó-Európa-bajnokságon
Next articleKikre hull majd a Nyitra megyei pénzeső?