HAZA BELFÖLD Az ellenzék szerint Fico kormánya megfojtja a vállalkozókat

Az ellenzék szerint Fico kormánya megfojtja a vállalkozókat

759
hirdetés

43364 Robert Fico kormánya ebben az évben olyan törvényeket fogadott el, amelyekkel megfojtja a kis- és középvállalkozókat – állítják az ellenzéki pártok képviselői. „A vállalkozás szabadsága szempontjából kártékony törvények elfogadása, mint amilyen például a Munkatörvénykönyve, és azoknak a döntéshozataloknak a visszautasítása, amelyek tisztességes szabályokat szabtak volna meg mindenki számára, a vállalkozói közeg és kedv romlásához vezetett, valamint Szlovákia befektetés szempontjából kedvező hírnevét is csorbította” – jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke. „Megint csak bebizonyosodott, hogy Robert Fico kormányai csak a jó időkre valók, rossz időben azonban csődöt mondanak” – fűzte hozzá a liberális pártelnök.
A KDH alelnöke, Miloš Moravčík arra emlékeztetett, hogy a Smer-SD nem tartotta be az ígéretét, miszerint csak a nagy nyereséggel rendelkező cégek adóját emeli. „Ellenkezőleg, a nagy nyereségű cégek számára jövedelem-adódíjaik 1 százalékpontos csökkentésén keresztül lehetővé tette, hogy több maradjon náluk. Ebben az évben a külföldi befektetők Szlovákiába települése helyett azt éljük meg, hogy a mieink is inkább elmennek innen” – állapította meg Moravčík. Mint mondta, intézkedéseivel a kormány megbénította a szlovák gazdaságot, több ezer embert tett munkanélkülivé, és a lakosok többségének életszínvonal-csökkenését eredményezte. „Csak a kiválasztott cégeknek lett jobb, amelyeknek elengedték az adóit, mi több milliókat érő ösztönzőket is kapnak” – jegyezte meg.
Ivan Štefanec, az SDKÚ-DS alelnöke szerint az adó- és járulékterhek szerencsétlen változtatások, amelyek véleménye szerint befolyásolták a gazdasági növekedés lelassulását és a munkahelyek számának csökkenésében is megmutatkoznak.
„Arról, hogy a Smer nem tanult a hibáiból, tanúskodik az év végi munkajogot érintő negatív változás is, a kötelező kollektív szerződéseken keresztül, amelyeket az emberek nem írtak alá, valamint a további adóváltoztatások és különösképpen az új abszurd veszteségadó bevezetése. Ezeknek az intézkedéseknek a következményei sajnos megint csak odavezetnek, hogy az emberek nehezebben találnak munkát, és az államkassza üresebb lesz” – zárta Štefanec.

SITA nyomán dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleHospodárské Noviny: távozik posztjáról a szlovák hadsereg vezérkari főnöke
Next articleGének határozzák meg, ki az édesszájú