HAZA SPORT A komáromi kosarasok fölényes győzelmet arattak a nyitrabányaiak felett

A komáromi kosarasok fölényes győzelmet arattak a nyitrabányaiak felett

564
hirdetés

BC KOMÁRNO – MBK BANÍK HANDLOVÁ 92:58 (28:13, 24:12, 24:20, 16:13)
Nézőszám: 400

Komáromi pontszerzők: Mohamed 19, Páleník 16, Ebo 15, Walker 13, Marković 12, Danielič és Foltín 6, Volárik és Léránt 2, Gergely 1, Halász 0
Nyitrabányai pontszerzők: Harris 21, Scott 13, Mirotić 10, Pipíška 5, Todorović 4, Dolník és Láštic 2, Balciunas 1, Bolf, Kadáši és Obert 0

A komáromi csapat mozgalmas napjai (Samardjiev vezetőedző és Williams játékos távozása) után a hazaiaknak nem kis próbatételt jelentett a nyitrabányaiakkal folytatott mérkőzés. A bevezető az „ördögök“ csapatának sikerült jobban, amikor egy 10:0-s sorozat után a vendégek edzője kénytelen volt pihenőt kérni a csapata számára. Azonban ez sem vált a javukra és a komáromiak 28:13-ra könnyedén nyerték az első negyedet. A második negyed sem hozott változást, a komáromiak tovább fokozták előnyüket és a nyitrabányaiaknak az első félidőig csak 25 pontot engedtek szerezni. A szünet után viszonylag kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, ennek a harmadnak 24:20-ra alakult az állása. Az utolsó negyedben sem volt sok izgalom, mindkét csapat bevonta az újoncokat is. A komáromi csapat 92:58-ra nyert és ezzel a Szlovák Kosárlabda-bajnokságban (Niké SBL) a tabella élére került.

A komáromiak legközelebbi mérkőzésére október 31-én kerül sor, amikor a pozsonyi Inter csapatát fogadják.

Komárom
Amit Ebo:
Jó mérkőzés volt, kezdettől keményen játszottunk. Büszke vagyok a fiúkra, az egész csapatra.

Ivan Djordjević edző:
A mérkőzés első percétől tudtuk, mit akarunk és mit tudunk. Az utolsó napok zaklatottak voltak, de mindig is bíztam ezekben a fiúkban. Ez egy remek csapat, megtiszteltetésnek érzem, hogy együtt dolgozhatunk. A pályán minden előnyüket megmutatták és én gratulálok a teljesítményükhöz és a megérdemelt győzelemhez. Igyekszünk ilyen felállásban folytatni. Ugyancsak köszönöm a szurkolóinknak a buzdítást.

Nyitrabánya
Jordan Harris:
Úgy vélem, nem játszottunk igazi csapatjátékot. Meg kell vitatnunk ezt az edzésen és készülnünk kell a következő találkozóra.

Nenad Milošević edző:
Gratulálok a komáromiaknak, hatalmas energiával és kedvvel játszottak, ma ők voltak a jobbak.

Mgr. Mikuláš Keszan

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleKiss Péntek Józsefre emlékeznek a Szinnyei József Könyvtárban és az Egressy Béni VMK-ban
Next articleNégy jármű előzésébe kezdett a reggeli alistáli balesetnél egy sofőr