HAZA SPORT A komáromi kosarasok fölénye ismét megmutatkozott

A komáromi kosarasok fölénye ismét megmutatkozott

264
hirdetés

BC KOMÁRNO – BKM LUČENEC 101:65 (25:20, 23:18, 34:12, 19:15)
Nézőszám: 340

Komáromi pontszerzők: Gilbreath 21, Tate 18 (10 felugrásból), Volárik 16, Nuhu 13, Páleník és Walker mindketten 11, Harvey 5, Danielič 4, Halász 3, Dolník 0
Losonci pontszerzők: Givance 22, Kneževič 15, Sapiega 7, Sherfield, Siládi és Zorvan mindhárman 6, Young 2, Rákai 1, Skrubeň 0

Csaknem egyhavi szünet után a 29. fordulóval folytatódott a Niké SBL kosárlabdaliga, melyben a komáromiak fogadták a losonci csapatot. A hazaiak összetételében történtek kisebb változások a játékosi posztokon, befejezte csapatbeli működését Markovič és Bernard, akiket Dana Tate és Zach Harvey váltottak fel. A mérkőzés nagy iramban vette kezdetét. Az első negyed után 25:20 volt az állás a komáromiak javára. A második játékrészben az „ördögök“ növelték előnyüket, de lényegében még mindig kiegyenlített volt a játék. A félidei szünetre 48:38-as állás mellett vonultak a csapatok. A harmadik negyedben a komáromiaknak sikerült teljesen kibontakozniuk, jó védelemmel a háttérben támadtak és növelték előnyüket. Ezt a játékrészt a hazaiak fölényesen nyerték 34:12 arányban, s a negyedik negyed lényegében már csak formalitás volt. Az új erősítés, Dana Tate jól szerepelt, összesen 18 pont és 10 felugrás írható a számlájára. Az utolsó percekben a kispadon ülők is szerephez jutottak, a mágikus százat Halász pontjaival sikerült túllépni. A 101:65 arányú hazai győzelem után a csapat megérdemelten könyvelhette el a lelátó ovációját, okkal hangzott fel a „SZÉP VOLT, FIÚK!”.

A komáromiak legközelebbi küzdelmüket egy hét múlva szombaton, március 9-én az iglóiak otthonában vívják. Hazai pályán március 20-án mérkőznek ismét Privigye csapatával.

KOMÁROM
Dana Tate Jr.:
Remek első mérkőzés volt számomra ennél a klubnál, nagyon élveztem a játékot a csapattársakkal, remek társaságba kerültem. Kemény meccset vívtunk, jó védelemmel, ami meghozta a sikert számunkra.

Ivan Djordjevič edző:
Őszintén szólva nem reméltem ilyen játékot. Fokoztuk az edzések ütemét, új játékosaink vannak és egy kissé tartottam tőle, hogyan alakulnak a dolgok. A losonciak jól indítottak, mi pedig az első 7–8 percben passzívak voltunk, főként a védelmünk, de az idő előrehaladtával egészen más oldalukról mutatkoztak be a fiúk, és igazán remek játékot produkáltak. Ez jó ösztönzést jelent a továbbiakhoz, hogy hasonló ütemben és intenzitással folytassuk az edzést. Úgy vélem, hogy ilyen játékkal veszélyt jelenthetünk az ellenfeleinkre. Nagy köszönet illeti a szurkolóinkat, amiért ismét támogattak bennünket.

LOSONC
Vasilje Kneževič:
Nehéz bármit is mondani az ilyen mérkőzésről, az ellenfél kitűnően játszott, mi pedig rosszul. De össze kell tartanunk a csapatot és küzdeni a szezon végéig.

Jordi Gúardia edző:
Úgy gondolom, hogy az első félidő egészen kiegyenlített volt, elkövettünk ugyan néhány hibát és az ellenfél előnyhöz jutott. A második félidőben nagyon rosszul játszottunk, egyoldalú küzdelem volt. Tovább kell edzenünk és tökéletesednünk, de én bízom ebben a csapatban, hogy ez már csak jobb lesz.

Mgr. Mikuláš Keszan

(N.Zs.), fotó: Konczer A.

hirdetés
Previous articlePetíciót indítottak a komáromi régióban a vasút felújítása érdekében
Next articleEsterházy Jánosra emlékeztek Prágában