HAZA BŰNÜGY 15 év szabadságvesztésre ítélték Dušan Dědečeket, a Zoch utcai gázolót

15 év szabadságvesztésre ítélték Dušan Dědečeket, a Zoch utcai gázolót

680
hirdetés

15 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte hétfőn a Pozsonyi Kerületi Bíróság Dušan Dědečeket, a Zoch utcai gázolót. Korábban első fokon ugyanilyen büntetést szabott ki a tavaly, egy buszmegállóban történt tragikus gázolás elkövetőjére a városi bíróság is. Emellett hét évre eltiltotta a járművezetéstől, és kötelezte, hogy fizessen kártérítést az áldozatok hozzátartozóinak. A döntés jogerős.

Kép: illusztráció, pixabay.com

A tárgyaláson a vádlott azt mondta, megbánta tettét, úgy fogalmazott, neki kellett volna ott állnia abban a buszmegállóban, és ha lehetőség lenne rá, eutanáziát kérne. Az ügyész szigorúbb büntetést kért a 15 év börtönnél, amire Děděčeket eredetileg ítélte a Pozsonyi Városi Bíróság.
Maroš Žilinka főügyész utasítást adott a fellebbezésre, és szigorúbb büntetést kért. „A bíróság döntését, mint mindig, most is teljes mértékben tiszteletben tartjuk” – mondta hétfőn Zuzana Drobová, a Főügyészség szóvivője. A vádlott még korábban lemondott fellebbezési jogáról.
Öt ember meghalt és többen megsérültek a 2022. október 2-án Pozsony központjában történt közlekedési balesetben. A vádirat szerint Dusan Děděček ittasan vezetett, 143 kilométeres sebességet száguldott a belvárosban. 107 kilométeres sebességgel csapódott a buszmegállóba, ahol mintegy 40-en álltak.
„Az ítélet valóban igazságos és törvényes” – mondta az ítélethirdetés után Jiří Kučera, a vádlott ügyvédje, és hozzátette, nagyra értékeli, hogy a bíróság nem az érzelmekre hagyatkozott, hanem szigorúan a törvény betűje szerint döntött. Az ügyész a büntetés szigorítása kapcsán úgy fogalmazott, ezt indokoltnak tartja.

TASR

hirdetés
Previous articleÁtvették a képviselők a megválasztásukat igazoló bizonylatot
Next articleA Komáromi Kórházban új klinikai pszichológiai szakrendelő nyílt