HAZA HÍR-MIX A komáromi kórház a személyzet beoltására készül

A komáromi kórház a személyzet beoltására készül

1737
hirdetés

Az AGEL Komáromi Kórházban pótágyakat különítettek el a covid betegek számára

A kórház a személyzet beoltására készül

Az AGEL Komáromi Kórháznak sikerült megbírkóznia a karácsonyi ünnepek nehéz időszakával a romló pandémiás helyzet kapcsán. A régióban a koronavírusos betegek számának növekedésével a kórház a miniszter utasítására az ágyak összesen 30% -át átszervezte melyek ezek után oxigénhez kapcsolódhatnak. A kórházat az Egészségügyi Minisztérium a 25 oltási központ egyikeként sorolja fel, és a következő napokban készül beoltani alkalmazottait.

A mai naphoz 24 koronavírusos beteget regisztrálunk, és további 7-nél a fertőzés gyanúja merül fel. Egy beteg van az intenzív osztályon „- mondta Miroslav Jaška, az AGEL Komáromi Kórház igazgatója.

22 kórházi alkalmazottnál a koronavírus teszt eredménye pozitív volt, további 6 ember karanténban van.

„Összességében egyéb okokból 46 alkalmazottunk hiányzik” – magyarázta a kórház igazgatója. A kórházban további 14 ágyat tettek szabaddá a covid betegek számára, ami összesen 49 ágy. Három beteget lehet csatlakoztatni a mesterséges tüdőventilációhoz.

A jelenlegi járványos helyzet miatt a kórháznak az Egészségügyi Minisztérium utasítására minden tervezett műveletet január végéig el kell halasztania, hogy csak akut egészségügyi ellátást nyújtson.

Ez azt jelenti, hogy korlátozni kell a gasztroenterológiai, vestibulológiai ambuláns és egynapos egészségügyi ellátás tevékenységét.

„A héten arra készülünk, hogy beoltassuk alkalmazottainkat. Kórházunkban lakossági oltási központot is létrehoznak, de ezt valószínűleg csak 2021. január 11-től fogjuk megvalósítani „- tette hozzá M. Jaška.

 

A kórház továbbra is lehetőséget nyújt a tesztelésre két mobil gyűjtőhelyen, ingyenes antigénvizsgálatra, illetve PCR-tesztre a megrendelt jelentkezők számára.

A kórházban a beteglátogatás továbbra is tilos. Ez alól  felmentést adhat a kórház igazgatója, illetve az érintett osztály főorvosa amennyiben végső stádiumú betegről van szó.

agel.sk

 

hirdetés
Previous articleÉdenkert a város szívében
Next articleA komáromi kórházban megkezdték a koronavírus COVID-19 elleni oltást