Kezdőlap HÍR-MIX A komáromi kórházban megkezdték a koronavírus COVID-19 elleni oltást

A komáromi kórházban megkezdték a koronavírus COVID-19 elleni oltást

521
MEGOSZTÁS

Mától az AGEL Komáromi Kórház megkezdte az oltást a koronavírus COVID-19 ellen. Az első beoltottak a helyi kórház három főorvosa volt, és két nap múlva a kórház csaknem 500 alkalmazottját is beoltják. Ezt követően a kórház lehetőséget nyújt az oltásra a nagyközönség számára, mivel a szlovákiai 25 oltási központ egyikévé vált.

Nem sokkal 9 óra előtt Radi Enikő a Hematológiai és Transzfúziós Osztály vezetője volt az első, aki oltást kapott a komáromi kórházban, majd a Neurológiai Osztály vezetője,  Eva Hanáčková és a sebészeti osztály vezetője Gustáv Škodáček. Fokozatosan a 160 egészségügyi dolgozót oltottak be csütörtökön, és várhatóan a hét végéig összesen 500 alkalmazottat terveznek  beoltani.

A koronavírus COVID-19 elleni oltása önkéntes, ingyenes és szinte fájdalommentes. “A jelentkezőket 18 éves koruk után lehet oltani. A terhes nők és a súlyos anafilaxiás sokkot átélő emberek nem eshetnek át oltáson “- magyarázta  Helena Kuchtová infektológus. Az oltásnak két fázisa van. Az első oltás után lehetővé kell tenni az újravakcinázást 21 nap után. “Szakértők szerint a koronavírussal szembeni rezisztenciának az oltás után körülbelül egy évig kell tartania” – tette hozzá az immunológus.

Január 11-től Komárom a lakosság oltási központjává is válik. “Három rendelő lesz elérhető, de a nyilvánosságnak először regisztrálnia és megrendelnie kell a korona.gov.sk internetes portálon keresztül. A lakosság  oltását majd kórházunk P pavilonjában végzik. Nagyon örülök, hogy oltási központtá váltunk, és így hozzájárulunk a régió általános járványhelyzetének javításához. Felhívom az állampolgárokat, hogy mérlegeljék a lehetőséget, és jöjjenek el hozzánk oltásra, az igazság az, hogy elegendő oltással kell rendelkeznünk, amelyet az Egészségügyi Minisztérium oszt majd ki “- mondta Miroslav Jaška, az AGEL Komáromi Kórház igazgatója.

A kórház jelentősen hozzájárul a nyitrai önkormányzati régió pandémiás helyzetének rendezéséhez is. “Megadtuk a lehetőséget a nyitrai egyetemi kórháznak, hogy nyolc koronavírusos beteget továbbítsanak hozzánk. Jelenleg 49 ágy van átformálva a kórházunkban, a mai napig 34 covid beteget látunk el, akik közül hárman lélegeztetőgépen vannak. A kórház alkalmazottai közül 45-en vannak betegszabadságon, közülük 25-nek volt pozitív a koronavírus tesztje.

 

Agel

 

hirdetés