HAZA BELFÖLD Vizsgálati fogságba helyezték a nagymihályi gyilkosság gyanúsítottját

Vizsgálati fogságba helyezték a nagymihályi gyilkosság gyanúsítottját

904
hirdetés

Vizsgálati fogságba helyezték a tizennyolc éves Valentín H.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy gyilkosságot követett el Nagymihályban . Az ügyben csütörtökön döntött a Kassa II. Járásbíróság bírója. Anna Pančurová, a bíróság szóvivője úgy tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy a döntés nem jogerős, a gyanúsított panaszt nyújtott be ellene. Az panaszról a Kassai Kerületi Bíróság dönt.

FOTO TASR – Roman Hanc

„Fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított megszökik vagy elrejtőzik, illetve hogy további bűncselekményeket fog elkövetni” – indokolta a döntést a bíró. Pančurová tájékoztatása szerint a bíróság nem rendelte el az előzetes letartóztatást helyettesítő pártfogói felügyeletet. „A gyanúsított vizsgálati fogsága január 3-i letartóztatása napján kezdődött, a kassai börtönben fog várni a tárgyalásra” – tette hozzá a szóvivő.
A gyilkosság újév napjának (január 1.) reggelén történt, az áldozat egy 46 éves nő. A gyanúsított üldözte, többször megszúrta, majd elvette a mobiltelefonját és a pénztárcáját. A nő a helyszínen belehalt sérüléseibe. Valentín H. ellen gyilkosság vádjával indult eljárás.

TASR

hirdetés