HAZA DUNATÁJ Városépítés kontra telekmaffia?

Városépítés kontra telekmaffia?

1495
hirdetés

Még el sem feledhettük a tavaly elkótyavetyélt singellői telekeladás ügyét és máris újabb eladási szándék borzolja a kedélyeket. Ha a városvezetés és az önkormányzat ennyire semmibe veszi a közvélemény reakcióit az valószínűleg azt jelzi, hogy számukra nem a város érdekei az elsők, hanem azoké a helyi vállalkozóké, akik valamilyen furcsa módon mindig jól járnak ha a városi vagyonra vetnek szemet.

A singellői telkek egy része már állítólag el is kelt, még pedig természetesen a városnak fizetett vételár többszöröséért. Így vált, vagy válik valósággá az a forgatókönyv, amiről mi is írtunk, hogy a város eldobott magától egy óriási összeget, amit egyébként saját maga is eladhatott volna, ha például nyilvános árverésen szabadul meg az állítólag értéktelen, gyommal benőtt ingatlanjától és nem egy színjáték álcájában játssza át a vagyont mélyen áron alul, mint azt tette. Egy olyan város mércéjével mint Komárom, a telekért kapott potom 337 ezer Euro csak egy csepp a tengerben, míg az így átjátszott millók már bizonyosan pozitívan hatottak volna a város gazdálkodására. Napjainkban újra lecsapott a telekmaffia, és egy újabb lukratív telek sorsa függ a képviselők szavazatától. A városban csak piramisként ismert épület előtti telek hasznosítása nyilvánvalóan sürgős és fontos a potencionális vevőnek, de fel kellene merülni a kérdésnek, hogy a polgárok véleménye szerint is tényleg egy új irodaháznak kell épülnie a város kellős közepén? Nem volna-e jobb megoldás, ha például egy újabb kis park alakulna ki, fákkal, bokrokkal, padokkal?

A város szándékainak tisztaságát egyébként jócskán megkérdőjelezi az a tény, hogy az új bizottságban, amely majd dönt a telek sorsáról, helyet kap Molnár képviselő úr, aki a singellői telek eladását oly vehemensen védte? A városvezetés illetve az önkormányzat nyilván úgy véli, hogy még csak a transzparencia látszatát is el kell kerülni, mert valamiért az eladás valakinek fontos. Ha ez így megy tovább, a választási időszak végére városunknak nem lesz egy valamire való összefüggő telke, amit felhasználhatna, vagy felkínálhatna a jövőbeli beruházóknak. Magyarul fogalmazva: eladják városunk jövőjét!

 

DUNATÁJ HETILAP 9/2021

Kép: pixabay

hirdetés
Previous articleA régió vírusvédelmének irányítója Komáromban lesz
Next articleKertész utca, vagy Wall Street?