HAZA RÉGIÓ A régió vírusvédelmének irányítója Komáromban lesz

A régió vírusvédelmének irányítója Komáromban lesz

3230
hirdetés

Nyitra megye oltóközpontjait az Agel Kórház fogja igazgatni

Az év kezdetétől fokozatosan nyíltak meg az oltóközpontok az állami, a megyei, a városi és a magánkórházakban. Nyitra megyében így fokozatosan oltóközpont nyílt Nyitrán, Komáromban, Léván, majd Érsekújvárban, Ipolyságon és Nagytapolcsányban, ahol Covid-vírus ellen beoltják az érdeklődőket (adott korcsoporton belül) és azokat, akik számára fokozottan ajánlatos az oltást.

Ezekkel párhuzamosan az egészségügyi miniszter néhány hete megbízta a 8 megyét, saját hatáskörükben nyissanak oltóközpontokat. Elsőként Besztercebánya megye nyitott oltóközpontokat, majd a sorban Nagyszombat megye következett. Nyitra megyében is előrehaladott állapotban van a megyei oltóközpontok létesítése. Múlt hét szerdáig a hír arról szólt, hogy Nyitra megye a megyei oltóközpontok megnyitásával és igazgatásával a közvetlen hatáskörében levő párkányi rendelőintézetet fogja megbízni, ám utolsó pillanatban a helyzet megváltozott: a megye és a kerületi állami orvos a Komáromi Általános Kórházat bízta meg ezzel. Ami kedvező hír a megye déli járásaiban élők számára és azt jelenti, hogy a már működő oltóközpontok mellett hamarosan új Covid elleni oltóközpontok nyílhatnak meg, akár a megye déli járásaiban található mezővárosokban. A Komáromi Általános Kórház amellett, hogy komoly múltra visszatekintő járványügyi osztállyal rendelkezik és januártól három oltóállomást tart fenn, kerekeken járó, mozgó oltóközpontot is berendezett. Ezzel is lehetőség nyílik arra, hogy a mezővárosokban és a vidéken mihamarabb megvalósuljon a lakosság széles körű beoltása Covid-vírus ellen. A Komáromi Általános Kórház igazgatójával történt megbeszélés alapján – amint megfelelő számú vakcina áll majd rendelkezésre – elsőként Párkányba irányítaná a mozgó vakcinaközpontot. Lehetővé téve a város lakosságának és a környékbelieknek, hogy lakhelyükhöz közel oltassák be magukat. Hiszen Párkány fekszik legtávolabb a kórházaktól, a ma már működő oltóközpontoktól. Majd fokozatosan a Nyitra megye déli járásaiban található további mezővárosokba is eljut a mozgó vakcinaközpont.

Azok számára lehet ez kedvező hír, akik be szeretnék oltatni magukat s eddig nem tudtak, vagy nehezen tudtak időpontot rendelni az oltásra. Azok számára is rendelkezésre áll, akik arra kényszerültek, hogy távoli kórházban oltassák be magukat. Csupán egy dologra lesz égető szükség: legyen végre megfelelő számú, jó minőségű oltóanyag!

Farkas Iván,
Nyitra megyei képviselő,
az MKP frakcióvezetője

 

DUNATÁJ HETILAP 9/2021

Kép: pixabay

hirdetés
Previous articleInformációs Délután a Selye János Egyetemen!
Next articleVárosépítés kontra telekmaffia?