HAZA GAZDASÁG Tomáš: Eddig közel 10 ezren kértek jelzáloghitel-támogatást

Tomáš: Eddig közel 10 ezren kértek jelzáloghitel-támogatást

368
hirdetés

Január hónapra közel 10 ezren kértek jelzáloghitel-támogatást a megemelt törlesztőrészlet fizetésére – tájékoztatott Erik Tomáš (Hlas-SD) munkaügyi miniszter a Joj TV csütörtök esti (február 1.) politikai műsorában, melyben Branislav Gröhling (SaS) képviselő volt a vitapartnere.

Kép: illusztráció, pixabay.com

„Azt gondoltuk, többen jelentkeznek, talán az lehet az ok, hogy új dologról van szó” – ismerte be Tomáš, és elképzelhetőnek nevezte, hogy lesznek változások a szabályozásban, kaptak visszajelzéseket a lakosságtól. Gröhling azokat a megoldási javaslatokat idézte fel, amelyeket az SaS javasolt. A támogatás kapcsán kifogásolta, hogy az összes adófizető adja össze a pénzt egy bizonyos csoportnak.
A második nyugdíjpillérről szóló viták kapcsán Tomáš azt mondta, egyelőre nincs eredmény. Elfogadja, hogy a második pillér szerepel az alkotmányban, nem tervezik a megszüntetését. Gröhling bírálta, hogy folyamatosan csökkentik az oda fizetett járulékrészt, ezzel az emberek megtakarításait lopja el a kormány.
Az államfőválasztás kapcsán Tomáš elmondta, ha Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke győz, a pártban egyetértés lesz az új pártelnököt illetően.
Gröhling megerősítette, hogy jelenleg ő az egyetlen jelölt az SaS élére, nem tudja, hogy kap-e vetélytársat.
Tomáš az utcai tüntetések kapcsán kijelentette, elfogadja azokat. Szerinte az ellenzéki választók tüntetnek, és a tiltakozások átcsapnak Ivan Korčok államfőválasztási kampányába. Gröhling szerint egyre erőteljesebb a tiltakozás, fokozódik a nyilvánosság részéről a nyomás, ennek, és az ellenzéki obstrukciónak köszönhetően több dolgot elértek a Btk. módosításával kapcsolatban.

TASR

hirdetés
Previous articleAki a jövőjét is „programozza”
Next articleMegpróbálta becsapni a zálogházi dolgozókat két csaló Komáromban