HAZA GAZDASÁG Átlagosan 97,1 eurót költenek a lakosok a húsvéti bevásárlásra

Átlagosan 97,1 eurót költenek a lakosok a húsvéti bevásárlásra

160
hirdetés

Átlagosan 97,1 eurót költenek a lakosok a húsvéti bevásárlásra. A legtöbb pénzt a keresztény hagyományokhoz kötő lakosok, valamint Eperjes megye idősebb lakosai költik – derül ki az NMS Market Research ügynökség 1030 válaszadó bevonásával készült online felméréséből.
„Az idősebb generáció, vagy a kelet-szlovákiai lakosság jobban őrzi a hagyományokat, ezért mélyebben nyúlnak a zsebükbe a húsvéti bevásárlás során” – tájékoztatott Denisa Lakatošová, az ügynökség munkatársa.

Kép: illusztráció, pixabay.com

A húsvétot a megkérdezettek 54%-a elsősorban keresztény ünnepnek tartja. A kereszténységgel leginkább az idősebb generáció (59%), a legfeljebb 5000 lelkes falvak lakosai (63%) és az Eperjes megyében élők (67%) kapcsolják össze.
A felmérés eredményei szerint az 55 évnél idősebbek átlagosan 108 euró körüli összeget terveznek elkölteni, a kisebb települések lakosai 103 eurót. Az Eperjes megyében élők 120 euróra becsülik húsvéti kiadásaikat. Ez 23 euróval több, mint az átlag, és majdnem 36 euróval több, mint amennyit a Pozsony megyében élők terveznek költeni.
„Bár az élelmiszerárak az elmúlt hetekben stabilizálódtak, a lakosok többsége (63%) körültekintő a húsvéti bevásárlás során. A lakosok csaknem ötöde azt elmondta, több dologról is lemond a húsvéti bevásárláskor” – tájékoztatott az ügynökség, és hozzátette, a megkérdezettek 59%-a ugyanannyit tervez költeni, mint tavaly.

TASR

hirdetés
Previous articleIrodalmi szárnypróbálgatásra fel! – Május 27-ig várják a felső tagozatosok műveit
Next articleKrémes fogások készülnek a Főmenü húsvéti konyhájában