HAZA SPORT Többszázezer eurós sportberuházások Gútán és Ógyallán

Többszázezer eurós sportberuházások Gútán és Ógyallán

788
hirdetés

A Sporttámogatási Alap (Fond na podporu športu) 2022 decemberében immár harmadik alkalommal hirdette meg a sportlétesítmény-fejlesztési pályázatát. Egy sikeres pályázónak garantálnia kellett azt, hogy a létesítmény több felhasználó számára is elérhető lesz, hogy önrészként a rendelkezésére áll a fejlesztés teljes értékének legalább 30%-a, illetve a pályázat beadásakor még nem kezdődtek el a fejlesztési munkálatok. A sikeres pályázatok listája június 30-án került nyilvánosságra, az eredetileg kitűzött 17.5 millió euró helyett végül közel duplaannyi, 33 millió euró kerül szétosztásra.

Régiónkból két sikeres pályázatot lelhetünk fel: Gútán a Corvin Mátyás Alapiskola sportzónája 283 ezer euróból újulhat meg, az ógyallai alapiskola multifunkciós sportpálya pedig 71 ezer euróból épülhet fel. Perbete a falusi futball jobb feltételeiért pályázott 100 ezer euró értékben, azonban nem fértek be a sikeresen pályázók közé.
A Sporttámogatási Alap korábbi felhívásaiból a Kajak & kanoe klub tudott egyedüli komáromi jelentkezőként nyertes pályázatot benyújtani, a 120 ezer eurós fejlesztéshez az alap 75 ezer eurót hagyott jóvá tavaly. A harmadik felhívására egyetlen pályázat sem érkezett Komáromból. Ez többek közt a felújítandó komáromi stadion szempontjából is érdekes, mivel a KFC a mai napig nem tisztázta, miből fogják befedni a magyar államtól kapott 11 millió eurós támogatás és a főkivitelező által benyújtott 19 millió eurós terv közti kb. 8 millió eurós űrt. Pedig az idei és a korábbi felhívásokban is több alkalommal találhatunk labdarúgó klubokat a sikeresen pályázók közt. Pár példa: A dunaszerdahelyi DAC két év alatt 322 ezer eurós támogatást kapott a DAC Akadémia felújítására, farmcsapatuknak, a somorjai STK-nak pedig 114 ezer eurót hagytak jóvá a stadion infrastruktúrájának fejlesztésére – az új lelátót azóta már át is adták. A sároseperjesi Tatran futballklub tavaly csaknem 300 ezer euróból újíthatta fel egy alapiskola sportzónáját, idén pedig a kiemelt, országos fontosságú stadionépítő projektjük számára 4.8 millió euró érkezik. A maximálisan megkapható, nem kiemelt támogatottságú pályázatok közül a maximális, 1.1 milliót kapott stadionfelújításra pozsonyi SDM Domino és az élvonalból frissen kieső Liptószentmiklós is. A nyertes pályázók között találjuk még Rozsnyót, akik szintén stadionfejlesztésre kaptak 950 ezer eurót, illetve a zsolnai futballklubot is, akik tavaly stadionmegvilágításra 407 ezer, idén pedig akadémiafejlesztésre 207 ezer euróra pályáztak sikerrel.

Konczer András

hirdetés
Previous article1,3 millió eurós felújítást végeznek a komáromi kórházban
Next articleTöbb száz új parkolóhelyet alakítanak ki idén Komáromban