HAZA HÍR-MIX Több száz új parkolóhelyet alakítanak ki idén Komáromban

Több száz új parkolóhelyet alakítanak ki idén Komáromban

641
hirdetés

Még ebben az évben több száz új parkolóhely létesül Komáromban. A beruházás nagyobb részét a városi költségvetésből finanszírozzák, 300 ezer eurót különítettek el erre a célra. „A közterületen levő parkolóhelyeket bárki használhatja, a projektet helyi vállalkozók is támogatják” – fogalmazott Keszegh Béla polgármester.

Kép: Illusztráció, Dunataj.sk

Felmérték, hol van a legnagyobb hiány parkolóhelyekből, ezeken a területeken alakítanak ki új parkolókat. A Vágon átívelő hídtól, a Belső körút mindkét oldalán, három helyen 30 parkolóhely létesül. További 21 parkolóhelyet hoznak létre az Aranyember utcában , a 7-es lakótelepen, 43-at pedig a tömbházak és a temetőhöz vezető bekötőút mentén, a kápolna közelében, az Eötvös utcával párhuzamosan. A 7-es lakótelepen 12 parkolóhelyet alakítanak ki, a Damjanich utcában 21-et, itt külön bekötőút is épül az új parkolókhoz.
Jelenleg is folynak az egyeztetések az új parkolóhelyek építéséről a városi képviselők és a helyi vállalkozók között, akik befektetnének az új parkolóhelyek építésébe, amelyeket ingyenesen használhatnának az autósok. Épülhetnének parkolók a II-es lakótelepen, a Singellőben és a városközpontban is.

TASR

hirdetés
Previous articleTöbbszázezer eurós sportberuházások Gútán és Ógyallán
Next articleKomárom 1,5 millió eurót fordít a közvilágítás modernizálására