HAZA BELFÖLD Szabotázs miatt jelentette fel a Smer-SD a minisztereket

Szabotázs miatt jelentette fel a Smer-SD a minisztereket

366
hirdetés

Az ellenzéki Smer-SD feljelentést tett a kormány tagjai ellen jogkörrel való visszaélés, hűtlen vagyonkezelés és szabotázs miatt – tájékoztatta a TASR-t Ján Mažgút, a párt sajtóosztályának vezetője.


Robert Fico, a párt elnöke már korábban bejelentette, hogy feljelentik a minisztereket a vadászgépek Ukrajnának való átadása miatt, az eljárást alkotmánysértőnek tartja a párt.
Fico Zuzana Čaputová államfő hétfői felszólalását is kritizálta, melyet a 21. alkalommal megrendezett, Szlovákia külpolitikáját és európai politikáját kiértékelő konferencián mondott. „A külpolitika csak a kormány egyik politikai feladata, és kizárólag az állam és a nemzet érdekeinek érvényesítését kell szolgálnia. Ön államfőként ezt sosem tette és most sem ezt teszi” – jelentette ki Fico.
Čaputová a konferencián azt hangsúlyozta, fenn kell tartani a társadalmi egyezséget arról, hogy hova tartozik az ország, és különösen fontos fenntartani a nyugalmat és az értékintegritást a parlamenti választást megelőző időszakban, amikor az ország külpolitikai irányultsága kiemelt témává válik.

hirdetés
Previous articleVálaszra várva, avagy mit titkol a KFC?
Next articleIsmét Zsitva Norbertet választották polgármesternek Perbetén