HAZA BELFÖLD Pellegrini szerint az SaS és Kollár új parlamenti többség létrehozásán dolgozik

Pellegrini szerint az SaS és Kollár új parlamenti többség létrehozásán dolgozik

394
hirdetés

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke (frakció nélkül) szerint az SaS Boris Kollár házelnökkel (Sme rodina) új parlamenti többség megteremtésén dolgozik a Heger-kormány számára. Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője azt mondta, nem tud ilyen tárgyalásokról. Cáfolta, hogy az SaS is része lehetne az átalakított kormánynak, de azt nem zárta ki, hogy kívülről támogatnának egy ilyen kabinetet.
„Az SaS és Boris Kollár igyekszik meghosszabbítani a Heger-kormány agóniáját és új parlamenti többség létrehozásáról tárgyalnak. Ezzel beleröhögnek az emberek képébe, mert a lakosság előrehozott választást akar” – tette közzé Pellegrini a közösségi hálón.
„Nem zárjuk ki, hogy támogatnánk egy kormány létrejöttét új miniszterekkel, illetve olyan eddigi miniszterekkel, akikben megbízunk, és biztosítanák a felállásához szükséges szavazatokat a parlamentben” – mondta Zemanová. Ugyanakkor leszögezte, az SaS ellenzékben marad.
Zemanová szerint szükség van politikai tárgyalásokra és gyorsan kell cselekedni, így januárra lehetne új kabinet. „Addig kormányozhat a megbízott kormány, és akiknek ez módjában áll, terjesszék a parlament elé az új kormányról szóló javaslatot” – jelentette ki Zemanová. Azzal kapcsolatban korainak tartja nyilatkozni, hogyan alakulhat a politikai helyzet, rámutatott például arra, hogy az OĽANO frakciójából kilépett a polgári-demokratikus platform, és a mozgalom országos kongresszust tart.
Az állami költségvetéssel kapcsolatban Zemanová azt mondta, új tervezetet kellene előterjeszteni, amely tartalmazza a parlamenti pártok módosító javaslatait.

TASR

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleVb -2022 – Az álomcsapatban három argentin kapott helyet az IFFHS-nél
Next articleKomáromban a kórház gyógyszerészei képesek egyes hiányzó gyógyszerek előállítására