HAZA KULTÚRA Országos megmérettetésen a Selyések

Országos megmérettetésen a Selyések

875
hirdetés

2022. március 25-én a Katedra versenyek közül megrendezésre került a Vámbéry Ármin Földrajzverseny országos fordulója. A verseny két év után végre jelenléti formában zajlott, a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum kiállítási csarnokában, a falakon az I. világháborút felelevenítő képekkel körbevéve.


Iskolánkat a III.N osztály három diákja, Kis Lili, Szabó Fanni és Demin Matej (a fényképen jobbról) képviselte a megmérettetésen, „Kárpiráni föcisták” néven. Az országos fordulót megelőzően a levelezős fordulók témái többek között Vámbéry Ármin élete, utazásai és művei voltak, valamint egy ázsiai ország azok közül ahol utazgatott és egy Magyarországtól elcsatolt terület. Idén Iránra és Kárpátaljára esett a versenyszervező választása – innen ered csapatunk neve is.
A két forduló után lehetőségünk nyílt a múzeum igazgatójával, Nagy Ivánnal – aki egyébként a zsűri egyik tagja is volt – megtekinteni a Sárga kastély kiállítását, melynek során például magával Vámbéry Árminnal kapcsolatos tárlatot, egy másik kiállítóteremben mamutfogakat, őstulok koponyát is megcsodálhattunk. A legnagyobb élményt mégis a kelta korabeli csónak látványa okozta, mely a múzeum egyik legcsodálatosabb kiállítási darabja és kétség kívül az egyik legrégebbi is. A diákok elmondása szerint a verseny jó hangulatban zajlott, nagyon jól érezték magukat. Voltak könnyebb és nehezebb feladatok is, de megbirkóztak az akadályokkal és iskolánkat méltóképpen képviselve az országos 4. helyet szerezték meg, sok tapasztalattal és ismerettel gazdagodva. Szeretnének jövőre is versenyezni, reméljük, megtehetjük majd egészségesen és békében!

Szabó Fanni, Kis Lili, Demin Matej és Kovács Zsuzsanna, a csapat felkészítő tanára

hirdetés
Previous articleElindult a Kulturális Csillagerőd Program
Next articleOroszország kiutasít három szlovák diplomatát