HAZA RÉGIÓ Elindult a Kulturális Csillagerőd Program

Elindult a Kulturális Csillagerőd Program

599
hirdetés

A Nemzeti Művelődési Intézet közel kétezer kulturális szakembernek mutatja be a következő hetekben a komáromi Csillagerődöt. A programról március 28-án hétfőn délelőtt tartott sajtótájékoztatót Vizeli Csaba, a Monostori Erőd Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Juhász Erika, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmafejlesztési igazgatója.

A Nemzeti Művelődési Intézet, a Lázár Ervin Program keretében 80 millió forintos támogatás biztosításával tudja megvalósítani a Kulturális Csillagerőd Programot. Ennek keretében közel kétezer szakember bevonása valósulhat meg a Programban ismeretterjesztő, továbbképző, nemzeti identitáserősítő céllal idén március – május között az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának támogatásával.

A Program a Csillagerőd egyedi kiállítóhelyének még szélesebb szakmai körökben való megismertetését tudja segíteni. Az oktatók közül a történelem, művészettörténet, rajz, magyar tantárgyak oktatóit, a közművelődés területén dolgozó szakembereket, valamint a kulturális célú civil szervezetek munkatársait, tagjait, önkénteseit ismertetik meg a páratlan gyűjteményt és a komáromi erődrendszert, hogy ezt követően a szakemberek a gyerekek és felnőttek számos csoportját elhozzák városunkba, a kiváló ismeretterjesztő és turisztikai célpontra.

 
 
komarom.hu
 
hirdetés
Previous articleKomáromban átadták a legjobb pedagógusoknak járó díjakat
Next articleOrszágos megmérettetésen a Selyések