HAZA KÜLFÖLD Oroszország kiutasít három szlovák diplomatát

Oroszország kiutasít három szlovák diplomatát

706
hirdetés

Oroszország kiutasított három, Szlovákia moszkvai nagykövetségen szolgálatot teljesítő diplomatát – jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség a szlovák külügyminisztérium szóvivőjére hivatkozva hétfőn.

     A három szlovák diplomata kiutasításáról Moszkva válaszlépésként döntött azután, hogy a szlovák külügy két héttel korábban kiutasított három orosz, a pozsonyi nagykövetségen szolgálatot teljesítő diplomatát.
     A szlovák külügy ezt a korábbi döntést azzal indokolta, hogy szerinte a három orosz diplomata a diplomáciai kapcsolatokról szóló Bécsi Egyezménnyel összeegyeztethetetlen tevékenységet folytatott. Az orosz diplomaták korábbi kiutasítását az orosz külügyminisztérium indokolatlannak minősítette és jelezte, hogy a lépés nem marad válasz nélkül, s a két ország kétoldalú kapcsolatainak romlásához vezet.
    A szlovák diplomaták kiutasításáról hozott moszkvai döntést Pozsony ugyancsak indokolatlannak minősítette, s állásfoglalásában leszögezte: a szlovák diplomaták mindenütt a világon szigorúan betartják a diplomáciai kapcsolatokról szóló Bécsi Egyezményt.


MTI

kép: pixabay

hirdetés
Previous articleOrszágos megmérettetésen a Selyések
Next articleUkrajnai háború – Az ukrán vezérkar megerősítette egyes orosz alakulatok kivonását Kijev és Csernyihiv térségéből