HAZA AUTÓVILÁG Opel Crossland X: Világpremier előtti bemutató Pozsonyban

Opel Crossland X: Világpremier előtti bemutató Pozsonyban

2326
hirdetés

Négy nappal a hivatalos genfi bemutató előtt, magyarán egyfajta világ-előpremier keretében ismerkedhettünk meg Pozsonyban az Opel legújabb modelljével.

A Crossland X, mint a nevéből is kitűnik, tipikus városi crossover. Méreteiben szinte teljesen megegyezik a Mokkával, de sokkal fiatalosabb, dinamikusabb benyomást kelt. Ez elsősorban a lebegő kialakítású, trendi  D-oszlopnak köszönhető, amely a karosszériától eltérő fényezéssel is kérhető, lásd a fotókat.  Az újdonság a crossoverek B-szegmensébe sorolható, ahol elsősorban a Renault Captur és a Peugeot 2008 ellenfeleként száll majd ringbe.

Összkerékhajtású változattal egyelőre nem számolnak, cserébe viszont nagyfokú variálhatóságot és magas színvonalú infotainment-rendszert kap majd a vásárló. Az autó hátsó ülései például 15 cm-es pályán előre-hátra tologathatók, aminek köszönhetően a csomagtér alapmérete 410 és 520 ()!) liter között választható meg.  Ami pedig a vezetéstámogató szolgáltatásokat illeti, egyebek mellett 180 fokos panoráma-tolatókamera, parkolóasszisztens, ráfutás- és gyalogosérzékelő, vészfékező, sávelhagyás-jelző, holttérfigyelő, éberségre ügyelő, valamint jelzőtábla-felismerő rendszer is szerepel az alap- és opciós listán. A telefontükrözés Apple CarPlay és Android Auto rendszerű, a funkciókat megjelenítő és kezelő színes érintőképernyő 8 hüvelyk átmérőjű.

Az Opel Crossland X 5 motorral kerül majd piacra, ebből 3 benzines, 2 dízel. A benzinesek: 1.2 (81 LE), 1.2T/ (110/130 LE), a két 1,6-os dízel 99 vagy 120 lóerős lehet. Az autó hazai forgalmazása áprilisban kezdődik.

 

Vas Gyula

Fotó: A szerző és Opel

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”210″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavetítés indítása]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

hirdetés
Previous articleHány milliójába kerül Komáromnak a KOMVaK megmentése?
Next articleIsmét sikeres nyílt nap a Selye János Gimnáziumban