HAZA RÉGIÓ Ismét sikeres nyílt nap a Selye János Gimnáziumban

Ismét sikeres nyílt nap a Selye János Gimnáziumban

1717
hirdetés

A komáromi Selye János Gimnáziumban 2011. szeptember 1-jétől nyolcéves gimnáziumi oktatás indult az alapiskolák 5. osztályát befejezett tanulók részére. Mivel ez a középiskolai oktatási forma az új iskolatörvény alapján számos újdonságot tartalmaz az érintett szülők és gyermekeik számára, a gimnázium igazgatósága 2017. február 28-án (kedden) nyílt napot rendezett az érdeklődők, az ide jelentkezni szándékozó ötödikes diákok számára a gimnázium épületében. Bemutattuk intézményünket, az itt folyó oktatás formáit és lehetőségeit. A tájékoztató középpontjában természetesen a nyolcéves gimnázium óraterveinek, célkitűzéseinek és a felvételi követelményeinek a bemutatása állt. A kerettörténet humoros formában – Szabó Gábor tanár úr ötletgazdának köszönhetően – Harry Potter története volt, egy „boszorkány- és varázslóképző tanfolyam”. Andruskó Imre, a gimnázium igazgatója a program végén emléklapot adott át a diákoknak. Délelőtt a diákok forgószínpad szerűen megnézhették az itt folyó oktató-nevelő munkát, majd óralátogatásokon is részt vettek, a szülők és pedagógusok kötetlen beszélgetés során választ kaphattak érdeklődő kérdéseikre. A nagy érdeklődés – szülők és diákok 50-en voltak – és a pozitív vélemények optimizmusra adnak okot, a tanulók és szüleik egyaránt kedvezően nyilatkoztak a nap tapasztalatairól.

A nyolcosztályos képzésre legkésőbb áprilisig 10-ig kell leadni a jelentkezést abban az általános iskolában, amelyet a tanuló látogat, vagy a jelentkezési lapot személyesen be lehet hozni a gimnáziumba április 20-ig. A felvételi vizsga magyar nyelvből, szlovák nyelvből és matematikából lesz, bővebb információk a www.sjg.sk honlap Felvételi menüpontjában találhatóak.

Sok-sok diák kitűnő eredményt ér el a különböző versenyeken. Az iskolai pedagógiai program nyújtotta előnyök (szorosan együttműködő szakembergárda, egységes nyelvoktatás – főnyelv az angol, és második nyelvet választhatnak: német vagy angol, kreativitáson alapuló órai tevékenységek, tantárgyközi kapcsolatokra építő diákközpontú tanórák, gazdag szakkörkínálat, tehetséggondozás, egyéb programok: tanulmányi kirándulás, színházlátogatás, sítúrák, énekkar, tánctanfolyam) pedig szakmai-módszertani szempontból is életképes alternatívát kínálnak mindazoknak, akik az oktatás lehetőségét fontolgatják gyermekük számára.

Králik Zsuzsanna

hirdetés
Previous articleOpel Crossland X: Világpremier előtti bemutató Pozsonyban
Next articleAz óceán túlpartján is őrzik őseik nyelvét